CpC prefereix governar en solitari amb el PSC a repetir tripartit

Parlament 2006

Publicat el 19/oct/06 per Josep Gimeno

Ciutadans pel Canvi (CPC) prefereix que el PSC governi en solitari a reeditar el tripartit. Tot i això, el candidat santcugatenc de la plataforma, Josep Maria Balcells, repetiria govern amb ICV-EA i ERC en cas de necessitar aliances permanents.

Balcells ha fet un balanç molt positiu de la legislatura i ha posat un 8 de nota als últims anys de govern. El primer representant de CpC a la candidatura socialista també ha criticat l'estil d'oposició de CiU. Balcells considera que la federació nacionalista ha fet una oposició 'crispada' a l'estil del PP.

A diferència del candidat José Montilla, el membre de CpC ja s'ha pronunciat sobre pactes post-electorals. Balcells aposta per un govern en solitari del PSC-CpC. Si no fos possible aquesta possibilitat, el candidat optaria reeditar el tripartit.

Josep Maria Balcells

Si no fos possible un govern de Montilla amb suports externs, sóc partidari d'un tripartit.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



Balcells ha defensat l'aposta de finalitzar el Quart Cinturó i impulsar la interconnexió elèctrica amb l'Estat francès per garantir el progrés de Catalunya. El membre de CpC també proposa gestionar l'aeroport del Prat amb un consorci amb una posició predominant de la Generalitat.

Pel que fa a la immigració, Balcells ha subratllat la necessitat de limitar l'arribada de nouvinguts per garantir l'eficàcia dels serveis socials. El candidat també ha apostat perquè els immigrants assumeixin els mateixos drets i deures que la població autòctona.

Segons Balcells, el dret a vot s'ha d'atorgar als nouvinguts després d'un període d'arrelament a Catalunya.

Josep Maria Balcells

En el moment que els nouvinguts estiguin integrats, no ha d'haver-hi cap problema amb el dret a vot.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



Josep Maria Balcells ha fet aquestes declaracions en el cicle d'entrevistes que Ràdio Sant Cugat ofereix amb motiu de les eleccions de l'1 de novembre.