El PP proposa eliminar la immersió lingüística a l'escola

Parlament 2006

Publicat el 17/oct/06 per Josep Gimeno

La número 2 del PP per la demarcació de Barcelona, Montserrat Nebrera, aposta per eliminar la immersió lingüística a l'escola. La política defensa la lliure elecció d'idioma en els primers anys de l'ensenyament. Nebrera també veu amb bons ulls el traspàs de la gestió de rodalies de Renfe a la Generalitat.

Nebrera ha qualificat amb un suspens l'acció de govern de la darrera legislatura i considera que el PP és l'única garantia per impedir la reedició del tripartit.

Nebrera ha negat que el recurs contra l'Estaut que el PP ha presentat al Tribunal Constitucional els tanqui la porta a enteses amb altres formacions. En aquest sentit, la dirigent popular ha restat credibilitat a la promesa de CiU de pactar amb la seva formació. Segons Nebrera, CiU i el PP comparteixen un model econòmic i social que facilita un pacte entre els dos partits.

En el programa electoral, els populars proposen la creació d'una conselleria específica per a la immigració. La formació popular també aposta per establir contingents en origen.

Pel que fa a educació, el PP proposa establir un xec escolar perquè els pares puguin escollir el centre educatiu dels seus fills. Nebrera també ha defensat la supressió de la immersió lingüística a l'escola.

Montserrat Nebrea

M'agradaria que la primera aproximació a l'educació fos en la llengua que s'escollís.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



En infraestructures, Nebrera s'ha mostrat partidària de finalitzar el Quart Cinturó. La dirigent popular també veu amb bons ulls el traspàs de la gestió de rodalies de Renfe, malgrat haver impugnat al Tribunal Constitucional l'Estatut en què es recull aquesta decisió.

Montserrat Nebrera

Si la proximitat del servei de Renfe fa més efectiu el servei, caldrà demanar-lo. No es trencaria Espanya.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



Nebrera ha fet aquestes declaracions en la sèrie d'entrevistes que Ràdio Sant Cugat ofereix amb motiu de les eleccions al Parlament de l'1 de novembre.