Rebuig unànime dels grups polítics a l'últim atemptat d'ETA

Municipal

Publicat el 20/jun/09 per Anna Bernadó

L'acalde i representats de tots els grups polítics amb representació al consistori han expressat el seu rebuig a la violència d'ETA en una concentració silenciosa al punt del migdia d'aquest dissabte a la plaça de la Vila. Una cinquantena de membres de l'Ajuntament i ciutadans han acompanyat els representants polítics en els cinc minuts de silenci que han servit per condemnar l'últim atemptat de la banda terrorista que divendres va acabar amb la vida de l'inspector de la Policia Nacional espanyola Eduardo Puelles García.

L'alcalde, Lluís Recoder, de CiU, ha condemnat l'atemptat i ha assegurat que no 'ens podem acostumar' a la violència d'ETA.

Lluís Recoder

Podem tenir tendència a acostumar-nos a la violència perquè fa molt temps que dura però ens hem de negar a considerar-ho una rutina.

Your browser doesn’t support HTML5 audio




El portaveu del PSC, Salvador Gausa, ha expressat el rebuig de la seva formació a la violència i la solidaritat amb la família de la víctima.

Salvador Gausa

És un acte que hem de condemnar perquè atempta contra el més essencial de la persona.

Your browser doesn’t support HTML5 audio






Des d'ICV-EUiA, Xavier Boix, ha demanat a ETA que abandoni les armes.

Xavier Boix

L'únic que li podem dir a ETA és que deixi les armes.

Your browser doesn’t support HTML5 audio





La portaveu del PP, Berta Rodríguez, ha reclamat que el pes de la llei caigui sobre els autors de l'atemptat.

Berta Rodríguez

Esperem i desitgem que el pes de la llei caigui sobre els assassins. Per sort el PP i el PSOE estan en la mateixa línia.

Your browser doesn’t support HTML5 audio





Raül Grangé, portaveu d'ERC, ha condemnat l'atemptat i ha lamentat que l'única via d'acció del govern espanyol sigui la policial.

Raül Grangé

Lamentem que la via policial sigui l'única del govern per desfer el conflicte.

Your browser doesn’t support HTML5 audio




En un comunicat de premsa, Ciutadans també ha expressat el seu rebuig a la violència d'aquest darrer atemptat.

L'última víctima de l'organització terrorista ETA, Eduardo Antonio Puelles García, era inspector del Grup de Vigilàncies Especials de la Brigada d'Informació de la Policia Nacional espanyola i part important en la lluita contra ETA. Un artefacte adherit al seu vehicle va esclatar quan el cotxe estava estacionat en un pàrquing a l'aire lliure d'Arrigorriaga, a Biscaia. L'explosió de divendres coincideix amb el 22è aniversari de l'atemptat d'Hipercor.