L'equip de govern aprova el Pla d'Acció de l'Agenda 21 Local amb un total de 126 accions
Els 3 grups de l'oposició s'abstenen en la votació per considerar que la diagnosi està desfassada i que no hi ha concretat ni un calendari ni un pressupost
MunicipalPublicat el 20/jul/05 per Ester Castanyer
El pla d'acció de l'Agenda 21 Local ha rebut el vist-i-plau del ple, amb els vots a favor de l'equip de govern i les abstencions dels partits de l'oposició. El projecte, sorgit del procés participatiu iniciat l'any 2001, recull 126 accions dividides en 6 línies estratègiques i 29 programes d'actuació. 10 d'aquestes accions, com la culminació de la xarxa de carril bici, s'han d'engegar durant aquest mateix any 2005.
Més d'un any després del segon Fòrum per la sostenibilitat, el ple municipal ha ratificat el Pla d'Acció de l'Agenda 21 Local. Es tracta d'un document que recull 126 accions de sostenibilitat, estructurades en 6 línies estratègiques i en 29 programes d'actuació, i que és fruit del procés participatiu iniciat l'any 2001 amb l'objectiu de definir les accions que cal dur a terme per contribuir a fer de Sant Cugat un municipi més sostenible.
El tinent d'alcalde de Medi Ambient, Eduard Pomar, ha explicat que es tracta d'un pla de llarg recorregut, que s'haurà d'anar aplicant al llarg dels propers mandats, però ha destacat que el més important era portar aquest document al ple, com a mostra del compromís de l'Ajuntament i de l'equip de govern de tirar endavant totes aquestes propostes.
Eduard Pomar
Nosaltres enteníem que el més important era portar al ple un document que fos un compromís de l'Ajuntament i de l'equip de govern de tirar endavant una sèrie d'accions que incidiran de forma clara sobre la sostenibilitat de la ciutat.
El tinent d'alcalde ha afegit que, com a mesures més immediates, hi ha prevista la constitució d'una comissió de seguiment que vetlli pel correcte desenvolupament del projecte, i ha apuntat també les 10 accions contemplades per aquest any i que compten amb una dotació pressupostària de 30.000 euros. Entre aquestes accions destaquen l'ampliació de la xarxa de carril bici del municipi, que l'Ajuntament adopti un segell de qualitat ambiental i de relacions laborals, fer un inventari dels elements a protegir o establir indicadors de seguiment de la qualitat ambiental del municipi, entre d'altres.
Aquest Pla d'Acció no ha rebut però els vots favorables de l'oposició, que s'han abstingut per considerar que manca una concreció en el projecte ja que no hi ha ni un calendari ni un pressupost més general de les propostes. Així ho han denunciat PSC i ICV-EA, que han assegurat que tot això 'afebleix' l'Agenda 21. Escoltem la regidora ecosocialista, Asun Reyes.
Asun Reyes
Creiem que sumant la caducitat de la diagnosi, tampoc es posa termini per l'actualització, les dimissions que hi ha hagut, i el nul compromís que se'ns ofereix ara, no votarem en contra per respecte al procés participatiu, però ens abstindrem.
També el PP s'ha abstingut en la votació, per considerar que el projecte de l'Agenda 21 Local 'ja va néixer malament' i que l'actual pla d'acció es basa en uns estudis 'desfasats', elaborats l'any 2001. Per a la portaveu popular, Berta Rodríguez, abans de presentar aquest pla al ple, caldria actualitzar la diagnosi.
Berta Rodríguez
Considerem que l'Agenda 21 va néixer malament, que la diagnosi es va fer al 2001 i que no és l'Agenda 21 que hauria de tenir Sant Cugat. Si refessin la diagnosi i ho tornessin a presentar, ho recolzaríem.
La proposta ha rebut, finalment, els 13 vots a favor de CiU i ERC, i les abstencions dels regidors del PSC, ICV-EA i PP.