El 98% dels residus de les aigües de Sant Cugat es reaprofita
Imatge de la depuradora de Montcada i Reixac / Font: Àrea Metropolitana de Barcelona
Medi AmbientPublicat el 20/ago/13 per Raquel Ligero
El 98% dels residus generats durant el procés de depuració de les aigües de Sant Cugat el 2012 es va reaprofitar. Són dades facilitades per l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA), que destaca que aquests biosòlids es destinen majoritàriament a l'aplicació en agricultura, jardineria i restauració de pedreres, així com a la valorització energètica.
El 80% de les aigües residuals que es generen a Sant Cugat es canalitzen a la depuradora de Montcada i Reixac que, durant el 2012, va generar prop de 4.932 tones de biosòlids. En canvi, els residus de la zona de la Floresta van a la depuradora de Sant Feliu de Llobregat, que durant l'any passat va generar 871 tones d'aquest fang. La resta d'aigües residuals que es generen a la ciutat van a parar a la depuradora de Rubí, que durant l'any passat va produir un total de 42 tones de matèria seca.
Es tracta de biosòlids provinent del rebuig de les aigües residuals que s'han generat durant el procés de depuració, que es reaprofita i s'utilitza tant per a l'aplicació en sòl (agricultura, jardineria i restauració de pedreres), com per a la valortizació energètica.
En total, a Catalunya durant 2012 es van generar prop de 120.000 tones de biosòlids. Segons l'ACA, les depuradores de Besòs/Moncada i Baix Llobregat acumulen el 43% del total de la producció de biosòlids.