Puntes de coixí i 'migas' perpetuen la tradició amb la trobada de diumenge de Festa Major

Les puntaires han degustat les 'migas' durant la cita

Festa Major 2010

Publicat el 27/jun/10 per Núria Juanico

Puntaires de més d'una vintena de municipis d'arreu de Catalunya s'han aplegat aquest diumenge a la tarda a l'Hort de l'Abat-Jardins dels Paga-li Joan per protagonitzar la tradicional trobada de puntes de coixí. Joves i grans s'han reunit per posar en comú els seus treballs, aprendre altres tècniques de costura i mostrar nous dissenys. Els assistents a l'acte han pogut degustar les populars 'migas' que el Centro Castellano-Manchego ha elaborat per a tots els participants. Mira les millors imatges de la trobada puntaire a Cugat tv

Les participants de la 15a trobada de puntaires de coixí han elaborat peces molt diverses, com puntes per decorar armaris, tapets, cobrellits i llenceria, entre altres, amb l'objectiu comú de trobar-se i passar una bona estona en companyia. L'acte, organitzat pel Centro Castellano-Manchego, ha reunit gairebé 300 persones que han vingut de diversos pobles catalans com Rubí, Santa Perpètua de Mogoda i Cerdanyola, entre d'altres.

Algunes de les puntaires han explicat a Cugat.cat per què han decidit assistir a la trobada.

Puntaires

Perquè l'entorn del Monestir és molt bonic. / Així intercanviem el treball de puntaires. / Participem a totes les trobades.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



Les tradicionals 'migas' manxegues han protagonitzat l'àpat compartit que ofereix cada any el Centro Castellano-Manchego. Enguany, l'organització ha repartit més de 2.000 racions de franc.

El president de l'entitat Manuel López, ha explicat quin és l'origen d'aquest plat i ha valorat molt positivament la seva acollida a Sant Cugat. Són declaracions a Cugat.cat.

Manuel López

Els pastors feien transhumància i el pa quedava dur. Sant Cugat respon molt bé a les migas, hem fet 2400 racions.

Your browser doesn’t support HTML5 audio







La cita ha omplert l'Hort de l'Abat-Jardins del Paga-li Joan en la tarda del diumenge de Festa Major.