El Paga-li, Joan pinta de tradició l'últim dia de festa grossa

Moment del ball

Festa Major

Publicat el 29/jun/09 per Anna Bernadó

El Paga-li, Joan ha vestit de gala l'Hort de l'Abat-Jardins del Paga-li Joan en l'últim dia de Festa Major, que ha tancat la celebració amb la diada de Sant Pere. Una de les tradicions més arrelades de la ciutat ha pres vida al ritme de la Cobla Sant Jordi Ciutat de Barcelona. Una cinquantena de parelles han sacsejat el vano i el ram per acomiadar la festa grossa a la ciutat. Una de les novetats d'aquest any és que el vano ha estat dissenyat per l'artista local Imma Pueyo. Mira aquest vídeo a Cugat tv

L'origen del ball es remunta al segle XVII i a la nostra ciutat servia per fer el traspàs dels administradors de la Festa Major en el dia de Sant Pere. El vano i el ram tenen el seu origen en l'obsequi que feia el noi a la noia per mostrar interès per ella.

Aquest any, fins un centenar de persones han mostrat les seves habilitats per mantenir viva la tradició el dilluns al vespre a l'Hort de l'Abat-Jardins del Paga-li, Joan, l'antic passeig dels Plàtans.

L'alcalde de la ciutat, Lluís Recoder, ha celebrat un any més que la ciutat gaudeixi d'aquesta tradició en el passeig rebatejat aquest any.

Lluís Recoder

Jo crec que el Paga-li Joan és un nom que li és molt adient. Estava ple de gom a gom, aquest any hi havia moltes parelles i molt de nivell.

Your browser doesn’t support HTML5 audio




Els participants del Paga-li, Joan han explicat l'experiència del ball a Cugat.cat.

Participants

Feia molta il·lusió ballar-lo, ja que és la primera vegada. / Ens ho hem passat molt bé. / No era el primer cop que ballàvem però feia anys que no participàvem.

Your browser doesn’t support HTML5 audio







Una de les novetats d'aquest any és que el vano ha estat dissenyat per Imma Pueyo. L'organització s'ha proposat que a partir d'ara un artista local dissenyi el vano.