El PSC assegura que el nou Estatut representa un avenç per Catalunya i que dir 'no' seria fer el joc al PP

Referèndum Estatut

Publicat el 15/jun/06 per Ester Castanyer

El PSC defensa el 'sí' a l'Estatut perquè ho consideren una millora en l'autogovern, les competència i el sistema de finançament. Els socialistes afirmen que el projecte que es porta a referèndum suposa un avenç respecte el text de 1979, i apunten que dir que no suposaria un retrocés per Catalunya i fer el joc al PP. Així ho han dit al programa 'Sant Cugat debat l'Estatut' de RSC i TVSC.

El secretari d'Organització del PSC, Josep Zaragoza, afirma que tots els partits polítics coincideixen a valorar que el projecte del nou Estatut suposa un increment de competències i de recursos econòmics per Catalunya, i que les discrepàncies arriben a l'hora de valorar si això és suficient o no.

En aquest sentit, Zaragoza ha assegurat a l'entrevista 'Sant Cugat debat l'Estatut' que la importància del debat no està només en valorar el contingut d'aquest projecte com en les conseqüències d'un sí o un no. Per al secretari d'Organització del PSC, si els catalans diuen que no, Catalunya es quedarà sense interlocutors, en una situació de 'desastre polític' que no li permetrà avançar i, a més, haurà fet el joc al PP.

Josep Zaragoza

El debat que tenim no és només de continguts, perquè tots els partits estem d'acord que aquest Estatut dóna més competències i més recursos a Catalunya. El problema són les conseqüències, i si Catalunya diu no, ens quedaríem sense interlocutors


De la seva banda, el portaveu municipal del PSC, Salvador Gausa, remarca l'aposta del text estatutari per les polítiques socials, assegurant que si s'aprova el projecte els catalans ho notaran en qüestions tan quotidianes com la sanitat, l'educació o la seguretat ciutadana.

Salvador Gausa

Aquest Estatut serveix sobretot per avançar en temes que interessen molt als ciutadans, sobretot en polítiques socials, en polítiques que fan eixamplar el seu benestar


Per als socialistes, aquest diumenge els catalans han de dir un 'sí' contundent i 'il·lusionant' al futur Estatut de Catalunya.