Eva Candela (PSC): 'Cal sancionar, buscar qui no compleix amb l'índex de referència de preus de lloguer'

La número 10 per Barcelona del PSC aposta també per la rehabilitació d'habitatges per incrementar l'oferta

Eleccions Parlament 2024

Publicat el 7/maig per Anna González

Incorporar uns 200.000 habitatges assequibles al mercat immobiliari català, 50.000 d'ells nous i la resta a través de la rehabilitació. Aquest és el compromís del PSC en matèria d'habitatge, en una aposta per fer créixer l'oferta i incidir així en el preu. Segons la número 10 per Barcelona del PSC, Eva Candela, cal buscar sòl, fer-ho en coordinació amb els ajuntaments i desplegar la llei estatal d'Habitatge, fet que inclou les sancions per aquells que incompleixin amb l'aplicació de l'índex de referència del preu del lloguer. En una entrevista a Cugat Mèdia dins el cicle dedicat a les candidatures que concorren a les eleccions al Parlament de Catalunya, Candela també ha apostat per promoure grans pactes polítics, no només per fer front a la problemàtica de l'habitatge, sinó també a la manca d'infraestructures, així com tornar a assolir l''excel·lència' en els serveis públics després d'una dècada en què 's'ha estat per altres coses'.


Mobilitat

Des del PSC, defensen una mobilitat sostenible, però útil per a la ciutadania. Això inclou ampliar la capacitat dels Ferrocarrils de la Generalitat amb el Túnel d'Horta i implantar intercanviadors com el de connexió amb l'R8 a Sant Cugat, a més de desplegar la T-Mobilitat en funció del quilometratge, un sistema que també consideren que s'hauria de valorar per a les autopistes.

De fet, aquesta aposta, concreta la número 10, no exclou altres inversions com el Quart Cinturó, el qual diu és necessari, i buscar una aplicació més progressiva de les Zones de Baixes Emissions.

I és que segons la diputada socialista, "no hi ha hagut decisions fermes i valentes" en matèria de mobilitat, i per això cal planificar les infraestructures dels pròxims anys. El compromís, ha situat Candela, és un pacte a 10 anys amb l'Estat espanyol per posar al dia les inversions pendents.

Habitatge

"És un problema per a la ciutadania la falta d'oferta assequible", afirma la diputada, qui ha lamentat que els governs hagin legislat per a l'emergència, però sense planificació. La també portaveu del PSC a l'Ajuntament de Terrassa situa la resposta a aquesta problemàtica en ampliar l'oferta i incidir, així, en els preus.

El compromís del PSC és mobilitzar uns 200.000 habitatges assequibles en set anys, ja sigui a través de l'obra nova com en la rehabilitació d'aquells immobles que estan "obsolets". En aquest sentit, Candela aposta per un gran pacte que impliqui a tots els agents del sector; així com el desplegament de la llei estatal actual.

La Mirada i Educació

El futur govern de la Generalitat haurà de decidir què fa amb l'escola La Mirada. Per a Candela, en línies generals, els alumnes no haurien d'estar a "barracons" i, per tant, Generalitat i Ajuntament han d'arribar a un acord.

Més enllà d'aquest cas concret, i preguntada sobre el sistema educatiu català, la diputada és partidària "d'escoltar els mestres", posar menys recursos, eliminar burocràcia i exportar les millors pràctiques per revertir els resultats de l'informe PISA.

Sanitat

En l'àmbit sanitari, la candidata reconeix que Sant Cugat necessita un equipament hospitalari. Així i tot, diu, cal esperar al pla funcional per saber si l'anunciat Centre d'Alta Resolució - que s'ubicarà a Rubí- respon a aquesta necessitat, que ha d'anar acompanyada de professionals. Pel que fa a la seva gestió, no ha volgut concretar quina és la millor opció, però veu amb bons ulls que pugui ser també a través d'una adjudicació. Així sí, diu, amb un "control exhaustiu" del conveni.

De fet, la diputada es mostra partidària de la concertació de serveis públics si això garanteix poder arribar a la ciutadania.

Qüestionari de respostes curtes

  • Si el seu partit té poder de decisió al pròxim govern de la Generalitat, i només pot escollir una reivindicació per a Sant Cugat, quina seria?
  • Habitatge assequible.
  • Qui ha de pagar l’escola La Mirada?
  • Hauria de ser la Generalitat, però respectem molt la decisió dels ajuntaments.
  • Digui'm el nom d'un polític d'un altre partit que no sigui el seu que li agradi com fa la seva feina?
  • Com a diputada he tingut relació amb molts polítics d'altres grups, però et podria dir que he tingut molt bona relació amb la Glòria Freixa de Junts, el Pau Morales d'ERC i la Susana Segovia de Comuns
  • Una línia vermella per al PSC en un futur pacte de govern
  • L'extrema dreta.




    DECLARACIONS

    Eva Candela

    Si ens creiem que aquesta és una nova mesura hem d'anar a per totes. Hem d'informar la ciutadania i sancionar qui no ho compleix.

    Your browser doesn’t support HTML5 audio