Marcos Rodríguez (Vox): 'Tancarem TV3 o buscarem un model més eficient i just'

El número 9 de Vox explica a Cugat Mèdia que sense "xiringuitos ideològics" es pot pagar La Mirada i les infraestructures que necessita Sant Cugat


  • Comparteix:

Si Vox guanya les eleccions o és decisiu per formar govern a la Generalitat, tancarà TV3, el Diplocat i les 'ambaixades' a l'estranger per poder finançar escoles, habitatge públic i infraestructures, com les que necessita Catalunya i Sant Cugat. Així ho ha explicat el número 9 a la llista per Barcelona, i regidor a Sant Cugat, Marcos Rodríguez, a l'entrevista de campanya per a les eleccions del 12-M. Rodríguez qualifica aquests organismes de 'xiringuitos ideològics' innecessaris, i per això planteja també eliminar els 15 impostos propis que cobra el govern de Catalunya. El dirigent de Vox també diu que en cap cas donaran suport a una investidura de Salvador Illa si els seus vots són decisius perquè considera que el PSC és un partit 'separatista'.


Habitatge

Vox assegura que cal fomentar la construcció de més habitatge públic perquè "per nosaltres la família és molt important, és l'eix fonamental de la societat, i per això és essencial tenir un habitatge". La seva proposta per aconseguir-ho és la mateixa que va proposar Ciutadans en l'entrevista a Cugat Mèdia: "Proposem l'alliberament del sòl, de manera ordenada, per afavorir la construcció d'habitatge protegit en col·laboració amb l'empresa privada".

Mobilitat

Pel que fa a infraestructures, Marcos Rodríguez explica que el seu partit defensa l'eliminació del peatge dels Túnels de Vallvidrera i, alhora, ampliar-ne la capacitat. De la mateixa manera que defensa que s'acabi el Quart Cinturó fins a Granollers. Respecte a si, en general, les vies d'alta capacitat s'han de pagar amb impostos o només les persones que les fan servir, el representant de Vox creu que aquesta és una decisió que ha de prendre el govern espanyol, i no el català.

ZBE

Vox ha sigut molt bel·ligerant contra les Zones de Baixes Emissions, però en aquesta entrevista expliquen que estan en contra de les sancions, no de la ZBE en si mateixa. "Europa obliga a implantar les ZBE, però no obliga a sancionar", afirma Rodríguez. En aquest sentit, el dirigent de Vox afegeix que "igual que hi ha sentències que obliguen a l'Ajuntament de Barcelona a tornar molts diners de sancions, creiem que la implantació a Sant Cugat és il·legal perquè no hi ha estudi de contaminació previ que la justifiqui".

Immigració

Marcos Rodríguez posa en valor la tasca de Vox al Parlament, "ja que fins ara tots els partits polítics fugien dels problemes reals dels catalans, i gràcies a la irrupció de Vox a Catalunya s'ha començat a parlar de problemes que abans no es comentaven, com la inseguretat i la immigració il·legal". I considera que haver posat aquest tema sobre la taula els ha causat "moltes censures", com el fet que Ignacio Garriga, al Parlament de Catalunya, "li han tallat moltes vegades el micròfon i l'han amenaçat amb sancions".

Pel que fa a la irrupció d'Aliança catalana, que en aquest tema té un discurs molt similar al de Vox, Rodríguez diu que aquest partit "ha irromput a Catalunya defensant l'ordre en la immigració il·legal, i no té massa sentit perquè és el que Vox porta defensant des del primer dia".

Qüestionari de respostes curtes

  • Si el seu partit té poder de decisió al pròxim govern de la Generalitat, i només pot escollir una reivindicació per Sant Cugat, quina seria?
  • L'hospital.
  • Qui ha de pagar l'escola La Mirada?
  • La Generalitat.
  • S'ha d'eliminar el peatge dels Túnels de Vallvidrera?
  • Sí.
  • Digui'm el nom d'un polític d'un altre partit que no sigui el seu que li agradi com fa la seva feina?
  • Giorgia Meloni.
  • Una línia vermella de Vox en un futur pacte de govern
  • No parlem de pactes.


    Marcos Rodríguez

    Tancarem TV3 i buscarem un model eficient i just per als catalans. Ens costa 341 milions d'euros i és una barbaritat.



    • Comparteix:

    OPINA

    Identifica't per comentar aquesta notícia.

    Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

    Avís important

    Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

    Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

    No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

    Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.