Bernat Picornell (ERC): 'A Madrid cal anar a buscar fins a l'últim cèntim que ens pertoca del dèficit fiscal'

L'exsenador i portaveu d'ERC a l'Ajuntament demana refer la unitat de l'independentisme malgrat les estratègies diferents al Congrés

Eleccions espanyoles 2023

Publicat el 21/jul/23 per Albert Solé

Esquerra Republicana assegura que no regalarà els vots a Pedro Sánchez per ser investit i li reclamarà l'amnistia i el referèndum, però alhora alerta del perill que governi l'extrema dreta a la Moncloa. Així ho ha explicat Bernat Picornell, portaveu d'Esquerra a l'Ajuntament de Sant Cugat i exsenador pels republicans durant cinc anys (2016-2021), en l'última entrevista de campanya a Cugat Mèdia. Picornell defensa que a Madrid cal seguir lluitant per la independència, però que mentrestant cal 'anar a buscar fins a l'últim cèntim que ens pertoca del dèficit fiscal' a Madrid. El tinent d'alcaldia del govern de Sant Cugat, també ha respost dues preguntes en clau local al final de l'entrevista sobre dues polèmiques: l'augment dels sous de l'alcalde i els regidors i la retirada de les pilones de l'Anella Verda.

"Ho tornarem a intentar [la independència], però aquest mentrestant afecta la ciutadania de Catalunya, i ja han passat sis anys del 2017. El que hem de fer és reconstruir una unitat d'acció que ens porti a tornar a intentar-ho, però alhora no podem deixar de banda les preocupacions que afecten centenars de milers de persones del país", reitera el republicà. "L'estratègia ha de ser oblidar-nos de retrets i aturar aquesta escalada. No som rivals els independentistes, els rivals estan a l'altra banda, a l'Estat espanyol, encara que hi hagi estratègies diferenciades".

Preguntat pel fet que Pedro Sánchez ha dit que no cedirà amb la petició d'amnistia ni l'autodeterminació, Picornell respon: "També va dir que ni parlar-ne de reformar la sedició i de concedir indults".

Totes les enquestes apunten que ERC perdrà pes a Madrid respecte als 13 diputats actuals, però l'exsenador assegura que l'important el 23-J no serà la xifra sinó l'aritmètica que faci que Esquerra sigui decisiva: "Si el PSOE no necessita ERC per governar i ho fa amb el PP, és evident que retrocedirem amb moltes de les coses que han passat en aquest país els últims anys. Espanya pot fer un gir cap a l'extrema dreta i des de Catalunya hem de ser un baluard per frenar Vox i la radicalització del PP"

"Ens fixem molt en la possibilitat que PP i Vox governin junts, però també pot passar que el PSOE i el PP s'entenguin i facin prevaler el règim de 78 per davant de qualsevol altra cosa, i els socialistes poden estar temptats a això i ho hem d'evitar", afegeix.


DECLARACIONS

Bernat Picornell

Nosaltres som conscients que fins que no aconseguim la independència del país, el que hem de fer és anar a buscar fins a l'últim cèntim que ens pertoca pel dèficit fiscal.

Your browser doesn’t support HTML5 audio