Bernat Picornell (ERC): 'A Madrid cal anar a buscar fins a l'últim cèntim que ens pertoca del dèficit fiscal'

L'exsenador i portaveu d'ERC a l'Ajuntament demana refer la unitat de l'independentisme malgrat les estratègies diferents al Congrés


Temes relacionats

Picornell afirma que s'han tret les pilones de l'Anella Verda perquè les ambulàncies no hi passen per sobre (21/jul/23)


  • Comparteix:

Esquerra Republicana assegura que no regalarà els vots a Pedro Sánchez per ser investit i li reclamarà l'amnistia i el referèndum, però alhora alerta del perill que governi l'extrema dreta a la Moncloa. Així ho ha explicat Bernat Picornell, portaveu d'Esquerra a l'Ajuntament de Sant Cugat i exsenador pels republicans durant cinc anys (2016-2021), en l'última entrevista de campanya a Cugat Mèdia. Picornell defensa que a Madrid cal seguir lluitant per la independència, però que mentrestant cal 'anar a buscar fins a l'últim cèntim que ens pertoca del dèficit fiscal' a Madrid. El tinent d'alcaldia del govern de Sant Cugat, també ha respost dues preguntes en clau local al final de l'entrevista sobre dues polèmiques: l'augment dels sous de l'alcalde i els regidors i la retirada de les pilones de l'Anella Verda.

"Ho tornarem a intentar [la independència], però aquest mentrestant afecta la ciutadania de Catalunya, i ja han passat sis anys del 2017. El que hem de fer és reconstruir una unitat d'acció que ens porti a tornar a intentar-ho, però alhora no podem deixar de banda les preocupacions que afecten centenars de milers de persones del país", reitera el republicà. "L'estratègia ha de ser oblidar-nos de retrets i aturar aquesta escalada. No som rivals els independentistes, els rivals estan a l'altra banda, a l'Estat espanyol, encara que hi hagi estratègies diferenciades".

Preguntat pel fet que Pedro Sánchez ha dit que no cedirà amb la petició d'amnistia ni l'autodeterminació, Picornell respon: "També va dir que ni parlar-ne de reformar la sedició i de concedir indults".

Totes les enquestes apunten que ERC perdrà pes a Madrid respecte als 13 diputats actuals, però l'exsenador assegura que l'important el 23-J no serà la xifra sinó l'aritmètica que faci que Esquerra sigui decisiva: "Si el PSOE no necessita ERC per governar i ho fa amb el PP, és evident que retrocedirem amb moltes de les coses que han passat en aquest país els últims anys. Espanya pot fer un gir cap a l'extrema dreta i des de Catalunya hem de ser un baluard per frenar Vox i la radicalització del PP"

"Ens fixem molt en la possibilitat que PP i Vox governin junts, però també pot passar que el PSOE i el PP s'entenguin i facin prevaler el règim de 78 per davant de qualsevol altra cosa, i els socialistes poden estar temptats a això i ho hem d'evitar", afegeix.


Bernat Picornell

Nosaltres som conscients que fins que no aconseguim la independència del país, el que hem de fer és anar a buscar fins a l'últim cèntim que ens pertoca pel dèficit fiscal.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.