Tenir vacances contractades abans del 29 de maig permetrā lliurar-se de la mesa electoral

L'ārbitre electoral fixa que serā obligatori ensenyar el DNI quan es dipositi el vot per correu

Imatge d'arxiu d'una urna / Foto: ACN

Eleccions espanyoles 2023

Publicat el 8/jun/23 per Acn

La Junta Electoral Central (JEC) ha avalat que tenir unes vacances contractades abans del 29 de maig, data de la convocatōria dels comicis generals del 23-J, sigui acceptat com a motiu per no ser a una mesa. L'ārbitre electoral, en un acord d'aquest dijous, ha dictat que serā una excusa vālida per no integrar una mesa que la jornada de les eleccions espanyoles 'coincideixi amb un desplaįament o estada de carācter vacacional' reservat abans de l'anunci del president del govern espanyol, Pedro Sánchez, sempre que la cancelˇlaciķ del qual 'ocasioni un perjudici econōmic o un trastorn greu al solˇlicitant'. La JEC dona llum verda a les juntes electorals de zona considerar-ho un motiu vālid.

La JEC concreta que aixō es podrā acceptar "sempre que s'asseguri la integraciķ plena de les meses i que s'acrediti documentalment la deguda antelaciķ del contracte, així com el perjudici econōmic o trastorn greu alˇlegats".

D'altra banda, l'ārbitre electoral ha aprovat fixar com a obligatori identificar-se amb el DNI en el moment de dipositar el vot per correu. En cas que l'elector no hi pugui anar, haurā de fer una autoritzaciķ a la persona que ho dugui en el seu nom, que estigui firmada i acompanyada d'una fotocōpia del DNI.

La decisiķ arriba després de les irregularitats detectades en el vot per correu a Melilla en les eleccions del 28-M.