La CUP-PC proposa municipalitzar serveis, cooperativisme i tarifació social
Ignasi Bea i Núria Gibert, al Celler Modernista
Eleccions Municipals 2015Publicat el 12/mai/15 per Marc Sala
La coalició CUP-PC planteja el foment de l'economia social i el cooperativisme, la municipalització de serveis i la tarifació social en totes les despeses municipals com els eixos de la seva proposta econòmica per al proper mandat. La candidatura també vol crear una taula del comerç local per mirar de trobar solucions per evitar la pèrdua d'aquest tipus d'establiments.
La coalició vol canviar el model de 'ciutat elitista' i per això proposa un model econòmic que es desenvolupi sobre aquests tres eixos. La CUP-PC considera que les empreses gestionades sota el sistema cooperativista estan més preparades per suportar les fluctuacions de l'economia i, a més, suposen un repartiment més equitatiu dels guanys. És per això que tenen la intenció de proposar en el proper mandat la creació d'un viver d'empreses dedicat al foment d'aquest tipus d'organitzacions.
La candidatura reivindica l'aposta de municipalitzar la zona blava i considera que aquest pas es pot donar en la resta de serveis que presta el municipi. La seva idea és que, a mesura que finalitzin les concessions en vigor, s'estudiï la viabilitat del servei i la possibilitat que sigui l'administració qui n'assumeixi la gestió.
Tot i reconéixer que s'han fet passos en aquest sentit, la CUP-PC creu que les tarifacions socials tenen molt recorregut en el futur. El número 2 a les llistes, Ignasi Bea, ha explicat que la manera de tirar això endavant passaria per posar en marxa un carnet de renda que reflecteixi el nivell adquisitiu de cada santcugatenc.
Ignasi Bea
Anem més enllà d'impostos, taxes i preus públics. Tot s'ha de pagar en funció de la renda, fins i tot les sancions administratives. La manera seria fer-ho a través d'un carnet de renda.
Your browser doesn’t support HTML5 audio
Pel que fa al comerç, la CUP-PC creu necessària la creació d'un espai de trobada entre els comerciants i els responsables polítics i municipals per mirar de trobar solucions a l'increment de botigues franquícia a la ciutat. Una possible mesura, ha explicat Bea, passaria per prioritzar els locals que pertanyen a Promusa per a activitats comercials de proximitat.