La municipalització de la gestió de l'aigua centra el debat sobre Serveis Urbans


  • Comparteix:

D'esquerra a dreta: Bea, Gallardo, Barba, Paraira i Brustenga, representants de la CUP-PC, PSC, ICV-EUiA, CiU i PP al debat

D'esquerra a dreta: Bea, Gallardo, Barba, Paraira i Brustenga, representants de la CUP-PC, PSC, ICV-EUiA, CiU i PP al debat

El debat electoral sobre Serveis Urbans ha estat centrat en la gestió municipal de l'aigua, l'arranjament dels barris, la reducció dels residus i l'aplicació del Pla de Mobilitat. CiU ha deixat la porta oberta a la municipalització de l'aigua, una proposta en la qual insisteixen la CUP-PC, ICV-EUiA i el PSC. Populars, socialistes i ecosocialistes han coincidit en assenyalar que hi ha mancances d'inversió als barris, mentre que CiU defensa les actuacions de millora realitzades durant l'últim mandat i la CUP-PC aposta per replantejar un model de ciutat que considera que és massa car.

ESCOLTA-HO

La número 2 de la llista de CiU i última tinenta d'alcalde de Serveis Urbans, Cristina Paraira, ha valorat positivament la gestió municipal del manteniment de la ciutat, tot i admetre que encara queda feina per fer. Davant les crítiques sobre la manca d'inversió als barris allunyats del centre, Paraira ha defensat la paritat de les actuacions del consistori i ha promès noves millores. La nacionalista ha destacat l'aposta per les noves tecnologies i el model 'smart city', que assegura que han ajudat a reduir el consum energètic.

Davant la proposta dels partits d'esquerres per municipalitzar la gestió de l'aigua, Paraira ha deixat la porta oberta a aquesta opció.

Cristina Paraira

No tanquem la porta a una municipalització de l'aigua. Volem prestar els millors serveis amb la màxima qualitat i el mínim cost possible.


El PP ha acusat CiU d'haver postergat el pressupost per al manteniment de la ciutat i reclama més inversió als barris. El número 4 de la llista dels populars, Juan Ramón Brustenga, creu que els santcugatencs reben bons serveis urbans, però considera que aquests són massa cars, mentre que defensa el seu model de gestió público-privat. A més, Brustenga assenyala que el Pla de Mobilitat és inviable perquè no hi ha recursos per dur-lo a terme.

Juan Ramón Brustenga

Els ciutadans tenen bons serveis però cada vegada són més cars. Hi ha desproporció entre la inversió que es fa al centre i als barris. Els barris en necessiten més.


El número 3 dels socialistes, José Gallardo, acusa CiU d'haver creat barris de primera i segona categoria amb el seu model d'inversió en Serveis Urbans. El membre del PSC reclama més inversió als barris i participació veïnal per decidir les actuacions necessàries. Gallardo se suma a la proposta per municipalitzar l'aigua i proposa que els que generin més residus paguin més pel servei de neteja de la ciutat.

José Gallardo

Hem de defensar unes polítiques urbanístiques que prioritzin la cohesió social i la igualtat dels barris. Hi ha barris de primera i de segona. Fan falta inversions i millores.


ICV-EUiA creu que s'ha de millorar l'urbanisme dels barris nous i defensa un model que vagi més enllà de l'escenografia. Segons el número 3 de la llista ecosocialista, Joan Barba, cal recuperar i revisar l'Agenda21, incidir en l'estalvi municipal i convertir l'aigua en un servei de gestió pública. A més, Barba reclama la priorització del transport públic i denuncia la privatització de la gestió de la T-Mobilitat.

Joan Barba

Si passeges pels barris nous es veu que cívicament estan molt empobrits. Els manquen actuacions. Hauríem de recuperar l'Agenda21.


La CUP-PC fa una aposta ferma per la municipalització de tots els serveis municipals, per garantir el seu ús públic i les condicions dignes dels treballadors. El número 2 de la candidatura de la coalició, Ignasi Bea, considera que és necessari reflexionar sobre el model de ciutat que s'està perpetuant perquè és massa car i poc sostenible.

Ignasi Bea

Els serveis públics han d'estar gestionats majoritàriament públicament. En la gestió de l'aigua hi ha una qüestió ideologica: primar l'interès general per sobre de consideracions economicistes.


Aquest dimarts, de nou a deu del matí, Cugat.cat oferirà un nou debat electoral, centrat en el Serveis a les Persones.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.