Dotze entitats marquen el full de ruta per a la Floresta que volen
Moment de la presentació del document
Eleccions Municipals 2015Publicat el 8/mai/15 per Anna González
12 entitats de la Floresta i diversos veïns a títol individual han consensuat i fixat el full de ruta que volen per al districte, que han plasmat al document 'La Floresta que volem'. El manifest impulsat pel col·lectiu La Floresta Parla, que s'ha presentat aquest divendres i es farà arribar als partits que es presenten a les eleccions municipals, marca diverses mesures en quatre eixos d'actuació que aborden la participació, la preservació dels espais naturals, la millora de la qualitat urbana i el foment de la convivència.
La Floresta Parla, que agrupa aquestes 12 entitats, va començar a caminar fa més d'un any com a reacció al pla d'asfaltat del districte. Fruit d'aquests mesos de treball i debat, el seu pla d'acció s'ha ampliat i té com a resultat de la participació veïnal el document 'La Floresta que volem'.
En aquest manifest, les entitats marquen les principals necessitats del districte, que consideren que pateix un dèficit històric d'inversions i que es un barri que no es pot gestionar amb els criteris d'altres zones del municipi, com ha explicat la membre de la Floresta Parla Eva Serrats.
Eva Serrats
És un barri de Sant Cugat però dins de Collserola. Implica un projecte especial i que no és exportable del model de Sant Cugat centre.
Your browser doesn’t support HTML5 audio
Les propostes del document s'articulen en quatre eixos:
Participació
'La Floresta que volem' proposa, entre d'altres, fomentar la participació veïnal com mesures com establir un nou funcionament del consell de barri perquè les seves decisions siguin vinculants, incrementar els pressupostos de lliure disposició, crear un butlletí mensual, participar en la redacció de qualsevol pla que afecti el barri i organitzar unes jornades de participació.
Preservació d'espais naturals
Com a mesures per cuidar l'entor natural, proposen crear un pla d'actuació de protecció de l'espai, un catàleg del patrimoni natural, un pla d'autoprotecció i un pla per reduir la contaminació lumínica i sonora.
Qualitat urbana
El document també busca convertir els espais públics en més humans amb mesures com l'elaboració de projectes per a la recuperació i millora d'escales, passatges, dreceres i places; la millora de la seguretat viària i la millora del transport públic.
Convivència
Per fomentar la convivència i la corresponsabilitat veïnal demanen fomentar la cogestió dels espais, divulgar els serveis municipals, desenvolupar plataformes de voluntariat i un banc del temps, donar suport a accions culturals, solidàries i mediambientals, i posar en funcionament el pla 'La Floresta, posa't Eco' per incentivar la restauració d'edificacions, la rehabilitació energètica i la millora de l'accessibilitat.
Les entitats impulsores d'aquestes mesures són l'AMPA de l'escola La Floresta, l'Associació de Veïns el Faig, l'Associació de Propietaris i Veïns de la Floresta, El Mussol, l'associació Muntanyesa Sud, Sant Cugat Camina, Assemblea de Joves de la Floresta, Sis Claus, Comissió del Casal de la Gent Gran de la Floresta, El Senglar Cultural, La Floresta Indignada Actua i Ràdio la Floresta.
De moment, ICV-EUiA, la CUP-PC, ERC-MES i la uaSC han signat el document amb el compromís de fer-se seves aquestes propostes.