L'esquerra catalana uneix forces per disputar a CiU el govern la Generalitat

El polític santcugatenc Raül Romeva ha participat en la ponència

Eleccions Parlament 2012

Publicat el 5/nov/12 per Redacció

L'esquerra política catalana necessita construir una alternativa de futur per evitar que CiU es perpetuï al poder. Aquesta és la principal conclusió a la qual han arribat l'eurodiputat d'ICV-EUiA, el santcugatenc Raül Romeva, juntament amb l'exvicepresident del govern Josep-Lluís Carod-Rovira i l'exconseller d'Educació, Ernest Maragall, que han participat aquest dilluns en una xerrada 'Esquerra i país' al Col·legi de Periodistes a Barcelona.

Romeva, Carod i Maragall han expressat la necessitat d'evitar deixar el país en mans de la dreta catalana sumant forces entre els partits d'esquerres. D'aquesta manera es podrà disputar a CiU la Generalitat. Així ho han afirmat en la xerrada que han ofert aquestes tres personalitats de l'esquerra catalana.

L'eurodiputat santcugatenc d'ICV-EUiA, Raül Romeva, ha definit aquest acte com un punt per trobar una confluència d'espai que permeti ampliar la base de l'esquerra perquè arribi a ser una alternativa de govern a Catalunya. Romeva, Carod i Maragall han confiat que l'acte d'aquest dilluns transcendeixi i es converteixi en 'la llavor' de la construcció d'una alternativa d'esquerres que, en un futur pròxim, pugui ser majoritària a Catalunya i eviti que l'esquerra quedi relegada a la marginalitat.

De la seva banda, l'exmilitant del PSC Ernest Maragall ha lamentat 'l'absència d'algú', fent referència al PSC, mentre agraïa la presència de representants de les forces d'esquerra a Catalunya. L'expresident d'ERC i exvicepresident del govern, Josep-Lluís Carod-Rovira, ha subratllat que cap formació d'esquerres s'ha de 'preocupar' per aquest acte i, en tot cas, hauria de ser CiU qui ho fes.