El batxillerat internacional i una taula d'universitats, prioritats de CiU en educació

Conesa ha presentat les seves propostes al vestíbul de l'Escola de Música

Eleccions Municipals 2011

Publicat el 17/mai/11 per Marc Sala

Potenciar el batxillerat, crear una Taula d'Universitats i promoure el talent són els punts que CiU posa sobre la taula per fer de Sant Cugat una 'ciutat educadora'. La federació vol introduir a les escoles de la ciutat el projecte de ciutat intel·ligent per oferir millors condicions tècniques i de connectivitat que permetin un millor treball en xarxa als alumnes de la ciutat. Pel que fa a l'àmbit cultural, la formació aposta pel foment del talent, el suport a les entitats de la ciutat i potenciar l'eix entre el Teatre-Auditori i el futur conservatori de música.

La candidata a l'alcaldia de CiU, Mercè Conesa, ha situat el batxillerat com un dels elements educatius a potenciar de cara al proper mandat. Aquesta aposta es mou en dos eixos: d'una banda, engegar el batxillerat internacional en alguns dels instituts de la ciutat i, de l'altra, traslladar l'institut Leonardo da Vinci a tocar de l'estació dels Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) a Volpalleres.

Mercè Conesa considera necessari oferir l'oportunitat de formar-se en llengües estrangeres.

Mercè Conesa

Volem possibilitar el batxillerat internacional per capacitar als estudiants en llengües estrangeres. Oferirem ajuts i beques per aprendre llengües.

Your browser doesn’t support HTML5 audio




CiU aposta per aprofitar el potencial de talent i de coneixement que ofereixen els centres universitaris ubicats a la ciutat. Amb aquesta idea, la federació nacionalista incorpora al seu programa electoral la creació d'una Taula d'Universitats a l'estil de les diferents taules de participació existents a la ciutat. La candidata, Mercè Conesa, explica la finalitat d'aquesta mesura.


Mercè Conesa

Volem orientar la formació i les necessitats de formació amb l'oferta universitària. Podríem millorar la formació i facilitar serveis.

Your browser doesn’t support HTML5 audio




En l'àmbit cultural, CiU vol aprofundir en les oportunitats que ofereix el circuit format pel Teatre-Auditori i el conservatori de música. A més, la futura sala de concerts i, si hi ha acord, el Teatre de la Unió s'afegirien a l'oferta cultural de la ciutat amb la intenció de fer arribar les propostes culturals a un públic més divers.

Pel que fa a les entitats, CiU es compromet a mantenir el suport a aquelles associacions que 'posin en valor' la llengua i les tradicions 'pròpies de Catalunya'.