Austeritat econòmica i habitatge públic, principals propostes de C's

C's ha presentat el seu programa electora en un acte aquest dilluns a la Casa de Cultura

Eleccions Municipals 2011

Publicat el 16/mai/11 per Àgata Guinó

Ciutadans (C's) aposta per l'austeritat econòmica de cara el proper mandat, revisant els càrrecs de confiança de l'Ajuntament, que segons la formació tenen un cost de 2'6 milions d'euros. C's també inclou al seu programa electoral fomentar l'habitatge públic amb l'entesa entre Promusa i les immobiliàries privades per donar sortida al mercat els 3.400 habitatges de nova construcció no habitats que hi ha a la ciutat. L'alcaldable de C's, Carme Gómez, s'ha marcat com objectiu entrar al consistori, però ha dit que no fer-ho no seria un fracàs.

El programa electoral de C's també inclou que l'administració pública sigui bilingüe, en català i en castellà, i també, en materia cultural, preveu la creació d'un premi literari en llengua castellana i un en anglès. En l'àmbit econòmic, la formació aposta per donar suport als autònoms i a les pimes, i en aquest sentit vol fomentar la creació d'un viver d'empreses a disposició dels emprenedors.

La cap de llista de C's ha mostrat la seva preocupació per les retallades i ha dit que la seva formació lluitarà perquè no s'apliquin en sanitat i en benestar social. Gómez prioritza altres àmbits als quals aplicar les retallades.

Carme Gómez

Hi ha una despesa exagerada en els càrrecs de confiança.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



La creació de places públiques a les escoles bressols, posar en funcionament un servei públic de lloguer de bicicletes i fomentar el cotxe elèctric són altres idees que vol portar a terme la formació.

Pel que fa als districtes, la formació ha subratllat la necessitat que hi hagi la mateixa seguretat al centre que als barris, que, segons al formació, estan molt descuidats.

La formació liderada per Carme Gómez ha manifestat el seu compromís de declarar el patrimoni dels regidors abans i després d'entrar al consistori, i també de limitar a dos als mandats als quals es poden presentar els candidats.