Obren amb normalitat els 34 col·legis electorals de Sant Cugat

Gairebé 62.000 santcugatencs tenen una cita amb les urnes


Temes relacionats

Els santcugatencs que concorren aquest 10-N (10/nov/19)

Consulta el col·legi on pots votar aquest 10-N (10/nov/19)

Gairebé 62.000 santcugatencs tenen una cita amb les urnes (10/nov/19)


  • Comparteix:

Imatge de la Casa de Cultura a les 9 del matí / Foto: Cugat Mèdia

Imatge de la Casa de Cultura a les 9 del matí / Foto: Cugat Mèdia

La jornada de votacions d'aquest diumenge ha arrencat amb normalitat. Els 34 col·legis electorals, i les 89 meses, han obert portes a les nou del matí i estaran oberts fins a les vuit del vespre. Un total de 61.957 electors santcugatencs poden exercir aquest diumenge el seu dret a vot a les eleccions espanyoles. Es tracta d'un 1,1% més que a les darreres eleccions generals. Enguany, s'han habilitat tres espais nous de votació. Es tracta del Club Muntanyenc, que assumeix dues meses de la Casa de Cultura; la Llar d'avis de la Parròquia, que assumeix tres meses de l'escola Joan Maragall; i l'Escola Oficial d'Idiomes, que assumeix dues meses de l'escola Collserola. Els canvis respecte als darrers comicis afecten 5.670 persones.

Una votació més accessible
El dispositiu també comptarà enguany amb novetats respecte a les últimes eleccions celebrades a la ciutat. Per primera vegada, l'Ajuntament activa un servei per facilitar l'arribada al col·legi electoral a les persones amb dificultats de mobilitat que s'ofereix a través de Protecció Civil i els agents cívics municipals. A més, es torna a posar en marxa el protocol d'actuacions per facilitar el dret a vot de les persones amb discapacitat intel·lectual.

El consistori també recupera l'ús dels llistats en paper perquè la ciutadania pugui consultar directament al col·legi electoral a quina mesa i secció ha de votar amb la voluntat d'evitar les confusions que es va produir a les dues darreres comtesses electorals. Una informació que els representants de l'administració també oferiran als centres de votació a tota persona que vulgui consultar on ha de votar.

Desplegament de personal
D'aquesta manera, el dispositiu municipal per a les eleccions està format per 200 treballadors que hauran de garantir el bon funcionament dels comicis en l'àmbit logístic i informàtic, així com proporcionar informació al ciutadà i suport tècnic i de vigilància als col·legis electorals, a través dels cossos de seguretat.




Pere Soler

S'han constituït totes les meses, les 89. No hi ha hagut cap problema, tot està normal.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.