La plantilla de Mútua Terrassa deixa en mans de la Generalitat la resolució de l'ERO
Els treballadors han votat en contra del preacord
EconomiaPublicat el 30/jul/11 per Damià Bonmatí
L'assemblea de treballadors de Mútua Terrassa ha votat en contra del principi d'acord assolit entre els representants sindicals i la direcció. En no ratificar la proposta de consens, serà finalment Inspecció de Treball, que depèn de la Generalitat, qui haurà de resoldre l'Expedient de Regulació d'Ocupació (ERO). A la ciutat, mentre que el CAP Sant Cugat ha votat majoritàriament en contra, al de Valldoreix ha guanyat el 'sí'.
El president del comitè d'empresa al CAP de Valldoreix, Antoni Arévalo, ha confirmat que la plantilla ha votat en contra, tot i la divisió d'opinions dels treballadors, també present als centres santcugatencs.
Antoni Arévalo
El CAP Valldoreix ha votat a favor i el CAP Sant Cugat en contra. Ha sortit una negativa a l'ERO.
Your browser doesn’t support HTML5 audio
Els treballadors dels CAP de la ciutat s'han mostrat dividits davant el principi d'acord: mentre que la majoria de membres del CAP Sant Cugat ha votat en contra, a Valldoreix ha guanyat el 'sí'. Finalment ha estat la plantilla de l'hospital que la mútua gestiona a Terrassa, que concentra el major nombre de treballadors, qui ha inclinat la votació cap al 'no'.
Els sindicats descarten reemprendre les negociacions amb la direcció, encara que el període de consultes tanca divendres vinent. Ara serà Inspecció de Treball, que depèn de la Generalitat, qui haurà de determinar l'afectació final de l'ERO temporal als centres sanitaris de la mutualista vallesana.
Per Antoni Arévalo, que també és membre del sindicat Metges de Catalunya, deixar la resolució a mans de la Generalitat pot perjudicar els treballadors.
Antoni Arévalo
No ens afavoreix. Inspecció de Treball decidirà sobre allò que l'empresa posi sobre la taula. En canvi, nosaltres durant la negociació havíem fet renúncies.
Your browser doesn’t support HTML5 audio
El comitè d'empresa i la direcció de Mútua Terrassa van arribar el passat dilluns a un principi d'acord que eliminava les inicials supensions de contracte durant un any de durada i rebaixava l'afectació de les reduccions de jornada a un màxim d'un 12,5% del seu horari habitual.