Els proveïdors de l'Ajuntament podran cobrar en menys de 30 dies a partir del març

Economia

Publicat el 11/feb/09 per Mar Castro

L'Ajuntament es compromet a pagar els seus proveïdors en un termini màxim de 30 dies. Aquesta mesura, que entrarà en funcionament a partir del març, té l'objectiu de millorar l'eficiència administrativa del consistori i injectar liquiditat a les empreses proveïdores. En els propers dies les entitats financeres establertes a la ciutat seran convocades a un concurs d'adjudicació d'aquest servei financer, anomenat 'conforming', que permetrà a les empreses cobrar les factures amb anterioritat a la seva data de venciment.

En l'actualitat, els proveïdors de l'Ajuntament cobren de mitjana en un termini de 80 a 90 dies. El consistori considera que aquesta xifra no ajuda, en temps de crisi, a la possibilitat que els seus proveïdors tinguin liquiditat. Per això, l'equip de govern s'ha compromés a rebaixar els dies de pagament fins a 60 i fins i tot en menys de 30 dies gràcies a una operació econòmica anomenada 'conforming'.

L'alcalde, Lluís Recoder, resumeix així el compromís de l'Ajuntament.

Lluís Recoder

Ens comprometem en 15 dies a conformar les factures que entrin a l'Ajuntament i així el proveïdor podrà anar a algun dels tres bancs que guanyi el concurs públic perquè li doni els diners.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



Segons Recoder, aquesta mesura significa injectar liquiditat a les empreses proveïdores en un moment on bancs i caixes tenen tancades les aixetes dels préstecs. L'alcalde afegeix que és una iniciativa que haurien de prendre altres administracions públiques del país i de l'estat.

Lluís Recoder

És una forma de que els proveïdors puguin disposar de diners i crec que és una mesura que haurien de prendre altres administracions.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



Aquesta mateixa setmana el tinent d'alcalde d'Economia, Jordi Joly, s'ha reunit amb les principals entitats financeres presents a la ciutat per exposar aquesta iniciativa municipal. Totes les entitats ja han confirmat que es presentaran al concurs d'adjudicació del servei.