El Servei d'Ocupació de Sant Cugat va inserir 236 persones al mercat laboral el 2024
261 empreses han acudit al Servei d'Ocupació Municipal per cobrir les seves necessitats de personal
L'oficina Sant Cugat Feina / Foto: Cugat Mèdia
EconomiaPublicat avui, a les 06:00 per Redacció
El Servei d’Ocupació Municipal de Sant Cugat (SOM) ha tancat el 2024 amb 236 persones inserides al mercat laboral. D'aquestes, 154 han estat dones i 82 homes. L'Ajuntament ha fet públiques les dades d'activitat del servei, destacant la intermediació entre empreses i demandants d'ocupació com un factor clau per a aquests resultats
Durant l'any, el SOM ha gestionat 667 ofertes de feina, que han generat un total de 802 llocs de treball. Aquesta intermediació ha estat possible gràcies a la col·laboració de 261 empreses que han confiat en el servei municipal per cobrir les seves necessitats de personal. Entre les ofertes tramitades, 244 pertanyien a l'àmbit administratiu i 115 al sector de la restauració i comerç.
Una de les novetats destacades d'enguany ha estat la incorporació d'un prospector d'empreses, que ha potenciat la captació d'ofertes, especialment en el sector comercial. Gràcies a aquesta iniciativa, s'han gestionat 11.753 candidatures, de les quals 2.657 han estat considerades adequades per a les ofertes i un 22% s'han ajustat plenament als perfils requerits per les empreses.
La col·laboració amb Sant Cugat Comerç també ha tingut un impacte significatiu, especialment durant la campanya de Nadal. Aquesta aliança ha permès inserir 14 persones en el mercat laboral i generar 33 ofertes amb 14 llocs de treball.
El tinent d'alcalde d'Ocupació, Bernat Picornell, ha valorat positivament aquestes dades i ha destacat la importància del SOM com a eina per enfortir la cohesió social i fomentar oportunitats laborals. Picornell ha assenyalat que es continuarà treballant en el Pacte Local d'Ocupació amb l'objectiu de reduir l'atur entre els majors de 45 anys i les dones, alhora que es reforça l'aposta per la formació professional.
Durant el 2024, 2.051 persones s'han inscrit a la borsa de treball del SOM, un 62,89% dones. A més, s'han registrat 2.227 noves altes, amb una proporció similar de gènere. Els Plans d'Ocupació del Servei d'Ocupació de Catalunya (SOC) i la Diputació de Barcelona han facilitat la contractació de 46 persones, mentre que 735 persones han rebut orientació personalitzada en la recerca de feina, amb 1.585 atencions individuals.
També s'ha reforçat la col·laboració amb programes com Incorpora, 30 PLUS i altres iniciatives de suport a persones en risc d'exclusió social o amb discapacitat, generant 63 ofertes laborals específiques.