Sant Cugat presenta el nou full de ruta per a la seva projecció internacional
L'Ajuntament ha elaborat el Mapa de Fons Europeus per facilitar la identificació de finançament europeu
El pla de projecció exterior s'ha presentat al Claustre / Foto: Ajuntament
EconomiaPublicat el 7/març per Sílvia González
La nova regidoria d'Internacionalització ha començat a caminar dibuixant el full de ruta de les seves línies estratègiques per aquest mandat. Potenciar la projecció internacional i la visibilitat de Sant Cugat a nivell europeu és un dels objectius que es marca l'Ajuntament, amb la mirada posada en el Mapa de Fons Europeus. Una iniciativa que s'emmarca en l'actualitzat Pla d'Internacionalització i que facilita la identificació de finançament europeu per impulsar projectes exteriors liderats per l'Ajuntament i/o per altres organitzacions.
Un Pla d'Internacionalització actualitzat
Aprovat el 2018, el nou Pla d'Internacionalització de l'Ajuntament marca les línies a seguir fins al 2027. A banda de l'impuls exterior, la regidoria vol estimular mecanismes de captació d'oportunitats i talent; incrementar les relacions amb altres ciutats del món; fomentar la participació en xarxes internacionals i alinear el pla amb els objectius ODS i l'Agenda Urbana.Per què servirà el Mapa de Fons Europeus?
Serà el camí a seguir per detectar les oportunitats en matèria de finançament europeu i engegar projectes de caràcter internacional ja siguin de l'Ajuntament o d'altres entitats. Les polítiques municipals de gestió de l'aigua, d'eficiència energètica o de mobilitat urbana no perden de vista aquesta programació financera de la UE 2021-2027. "Una oportunitat única per a iniciatives innovadores, inclusives i sostenibles", diu l'Ajuntament en un comunicat.Segons el regidor d'Empresa, Innovació i Internacionalització, Albert Salarich, l'important és fer un front comú amb entitats i persones referents de la ciutat "per desenvolupar les accions previstes al pla i amb la posada en marxa de la futura Oficina de Projectes Europeus. I afegeix: "Hem de treballar en xarxa la internacionalització i els impactes positius a la societat, reforçant la captació de finançament i l'accés a relacions i programes de Fons europeus".
I això passa per la creació de la Taula per la Internacionalització, dins la idea de revisar els mecanismes de coordinació, interna i externa, i de gestió de l'acció internacional. Salarich ha remarcat que la captació de fons europeus permetrà corregir el dèficit actual de l'Ajuntament, però en ser "un ingrés més" no eixugarà la situació. Ha apuntat que en el mandat passat, amb pandèmia, es van captar aproximadament 234.000 euros en fons europeus, mentre que a l'anterior van ser 1,2 milions.
Salarich ha presentat aquest dijous el revisat Pla d'Internacionalització en un acte al Claustre davant empreses i entitats de la ciutat. La sessió ha servit per compartir l'experiència que han tingut referents locals amb projectes cofinançats per les institucions europees com Sant Cugat Creix, Fundació privada Música Simfònica i de Cambra, Escola Àgora, Escola d'Art i Disseny i Moventia, en representació de Sant Cugat Empresarial (SCE).
DECLARACIONS
Albert Salarich
La projecció de Sant Cugat no la por fer l'Ajuntament per si sol, l'ha de fer amb les entitats. Aquesta col·laboració és molt necessària.
Your browser doesn’t support HTML5 audio