L'atur a Sant Cugat, cinc mesos pràcticament estancat

Febrer s'ha tancat amb 2.455 persones a l'atur a Sant Cugat


  • Comparteix:

Imatge d'una oficina de treball / Foto: Maria Alenyà (ACN)

Imatge d'una oficina de treball / Foto: Maria Alenyà (ACN)

Les xifres de l'atur a Sant Cugat porten cinc mesos estabilitzades. Febrer s'ha tancat amb 2.455 persones a l'atur, 10 menys que al gener. En comparació amb fa un any, ara hi ha 71 persones més sense treball a la ciutat. Són dades de l'Observatori del Treball i Model Productiu de la Generalitat publicades aquest dilluns, que també recullen que la taxa d'atur registral al gener va ser del 5,35%.


Evolució intermensual


Variació intermensual


Des que va començar el curs, el setembre de l'any passat, les dades de l'atur es mantenen estables. El nombre de persones desocupades s'ha mantingut en els darrers cinc mesos entre 2.440 i 2.476.

Evolució interanual


Catalunya

L'atur registrat recula en prop de 700 persones i se situa en 346.373 persones al febrer a Catalunya. Després de quatre mesos a l'alça, el total de desocupats ha caigut un 0,2% en comparació amb el gener. El mes de febrer el total d'apuntats a les llistes dels serveis d'ocupació era de 4.915 persones menys que fa a un any (-1,4%). Es tracta de la quantitat més baixa en aquest mes des del febrer 2008, quan hi havia 290.912 persones. Així mateix, durant el segon mes de l'any s'han creat 23.637 llocs de treball, un increment del 0,6%, després de tres mesos seguits de caigudes. El total de cotitzants s'ha enfilat fins a les 3.698.533 persones i també ha marcat un nou rècord de la sèrie històrica en aquest mes.

El febrer és un mes en què en els últims anys ha disminuït l'atur i s'ha creat ocupació respecte al gener, que nota més el final de la campanya de Nadal. En plena temporada baixa de turistes, han sigut revulsius congressos com l'Integrated Systems Europe (ISE) o el Mobile World Congress (MWC).

Amb la disminució del total d'aturats, es reverteix una tendència de quatre mesos a l'alça. Si es compara amb l'any anterior, enguany hi ha 4.915 aturats menys (-1,4%) i 94.788 feines més (+2,63%).



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.