La caiguda en borsa de Grifols continua després de la trobada amb els inversors
La multinacional catalana admet que la CNMV els ha requerit informació i es compromet a entregar-la en breu
Imatge d'arxiu d'una junta d'accionistes de Grifols a Sant Cugat / Foto: ACN (Miquel Vera)
EconomiaPublicat el 11/gener per Acn
La conferència dels dirigents de Grifols amb els inversors no ha servit per continuar la recuperació del valor de les accions, sinó tot al contrari. Si aquest dimecres la companyia va aconseguir recuperar terreny a les pèrdues del 26% del dimarts amb una recuperació del 12%, fins als 11,8 euros, aquest dijous a la tarda les accions s'han tornat a desplomar al voltant dels 16%, fins rondar els 10 euros. El descens s'ha accelerat al voltant de dos quarts de quatre de la tarda, instants abans de finalitzar la trucada entre l'empresa i els inversors. Finalment, la sessió s'ha tancat amb un valor de 9,9 euros l'acció.
El CEO de Grífols, Thomas Glanzmann, ha negat aquest dijous que Scranton, una de les societats a través de les quals la família Grífols té la seva participació en la companyia, sigui una 'family office'. Ha explicat que Scranton només té dos "col·laboracions específiques" vincles amb la multinacional catalana: el lloguer de la seu corporativa arran de la compra de Talecris el 2012 i l'operació de Haema i BPC el 2018. En una trucada amb els inversors, Glanzmann s'ha obert a millorar la governança de la companyia i ha detallat que a Scranton hi ha 22 inversors, dels quals només tres són de la família Grífols, que sumen menys del 20% de les accions. Glanzmann ha reconegut que la CNMV els ha requerit informació i s'ha compromès a entregar-la properament.
Dos dies després de la publicació de l'informe Gotham City Research, la cúpula de Grifols ha mantingut una trobada amb els inversors en què Glanzmann ha tornat a aprofitar l'ocasió per rebatre les "serioses i falses acusacions" del document.
Segons el directiu de Grifols, s'ha demostrat "la naturalesa especulativa" de l'informe quan l'endemà de la de seva publicació Gotham va vendre les accions quan aquestes queien de forma "dramàtica" i el fons, especialitzat en operar en curt, va passar a tenir un 0,6% a un 0,06%. Glanzmann ha retret que els autors del document "reutilitzessin informació financera que fa anys que està publicada, que és de domini públic i que ja ha estat revisada i validada" pels reguladors i per les companyies auditores d'àmbit internacional.
El màxim directiu de Grifols ha lamentat de nou que aquestes acusacions hagin afectat la reputació i l'interès dels 'stakeholders' de la multinacional i ha afirmat que s'han pres aquesta qüestió "molt seriosament". En la seva intervenció, Glanzmann ha tornat a negar "categòricament" les acusacions de Gotham.
En la trucada amb els inversors -en què també hi ha participat, entre d'altres, el director general corporatiu, Raimon Grifols, i el director financer, Alfredo Arroyo- el director general de la multinacional d'hemoderivats s'ha compromès a proveir informació amb la "mateixa integritat, transparència i conducta ètica que ha caracteritzat la companyia" i ha admès que "d'acord amb el seu deure" la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) es va adreçar aquest dimecres a la companyia perquè els proporcionés més informació en un termini de 10 dies. La companyia ha comentat que espera entregar-la en breu.