La farmacèutica Uriach traslladarà la seu a Sant Cugat

La companyia acaba de comprar la romanesa Medimow i no descarta més adquisicions per doblar la facturació el 2025


  • Comparteix:

El CEO d'Uriach, Oriol Segarra, aquest dimecres / Foto: ACN

El CEO d'Uriach, Oriol Segarra, aquest dimecres / Foto: ACN

La farmacèutica Uriach traslladarà aquest setembre la seu de Palau-solità i Plegamans a Sant Cugat. Ho ha donat a conèixer el CEO de la companyia, Oriol Segarra, aquest dimecres en una trobada amb periodistes, on també s'ha informat de l'adquisició de la romanesa Medimow, especialitzada en complements alimentaris i encarregada de la distribució dels productes de la firma catalana al país. L'empresa, que va vendre el 2021 el seu negoci industrial i de genèrics, no ha especificat l'import de l'operació, però ha apuntat que el seu nivell d'endeutament li permetrà fer més operacions, i de major volum, els pròxims anys. Segons Segarra, la facturació va créixer un 42% el 2021 i la companyia preveu doblar-la fins a arribar als 450 o 500 milions el 2025.

Uriach feia tres anys que treballava amb Medimow amb molts bons resultats a Romania. "Pràcticament des del principi s'havia tingut la idea que acabaria sent una filial nostra, i és el que ha acabat passant", ha ressaltat Segarra.

Actualment, l'empresa romanesa factura uns dos milions d'euros anuals, però la catalana preveu que tingui un creixement ràpid amb l'arribada de nous productes de la gamma d'Uriach, que compta avui amb diverses marques comercials conegudes com Fisiocrem, Aquilea, Biodramina o Aero-red.

Segons la farmacèutica, la firma es troba avui en una fase general de "creixement accelerat" centrat en la seva línia de negoci de productes i complements "naturals". Seguint les dades facilitades per Uriach, el 2021 la facturació va créixer per novè any consecutiu fins a superar els 235 milions d'euros, un 42% més que l'any anterior. Així mateix, l'Ebitda va superar els 28 milions el 2021, un 41% més.

L'empresa atribueix part d'aquest creixement a l'impacte d'operacions com l'adquisició de Sidroga l'any passat. Aquesta firma establerta a Alemanya, Suïssa i Àustria es dedica, entre d'altres, als tes medicinals i als productes naturals relacions amb la salut. De cara als pròxims anys, Uriach aposta per consolidar el seu creixement a Europa i, més a llarg termini, apostar per altres mercats avui secundaris, com Àsia o Amèrica Llatina.

Per fer-ho, la direcció d'Uriach estudia noves compres, però descarta sortir a borsa. "La idea dels accionistes i de la família Uriach és continuar sent una empresa independent, autònoma, de manera que no hi ha plans ni a curt ni a mitjà termini de sortides a borsa o de deixar entrar externs a l'accionariat", ha assegurat Segarra abans de reconèixer que per fer adquisicions "d'una certa mida" s'hauria de trobar mecanismes de finançament. Tanmateix, ha ressaltat que la firma té avui "molt de coixí" per fer més compres.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.