Boehringer espera treure al mercat 20 innovacions mèdiques noves els propers set anys

Per al 2022, la planta santcugatenca preveu seguir incrementant les inversions amb un 22% més


Temes relacionats

Xifra rècord d'inversió de Boehringer Ingelheim en I+D+i a Sant Cugat (11/abr/22)


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu de la planta de Boehringer Ingelheim a Sant Cugat / Foto: Boehringer

Imatge d'arxiu de la planta de Boehringer Ingelheim a Sant Cugat / Foto: Boehringer

Boehringer Ingelheim, amb seu a Sant Cugat, preveu poder treure al mercat una vintena d'innovacions mèdiques noves durant els propers set anys. Així ho ha assegurat a Cugat Mèdia el director mèdic de la planta local, Guillem Bruch, qui ha explicat en una entrevista que la companyia està fent un inversió important en investigació. Durant el 2021, Boehringer Ingelheim ha invertit més de 42 milions d'euros en investigació, desenvolupament i innovació (I+D+i), dels quals més de la meitat han estat per a recerca.

ESCOLTA-HO

"Estem en una línia molt sòlida i decisiva, avançant molt en investigació", ha afirmat Bruch. De fet, Boehringer té en marxa actualment 36 assajos clínics i l'equip d'I+D+i de la companyia a l'Estat espanyol està format per més de 160 professionals, un 14% més que al 2020, fet que suposa ja el 10,6% de la plantilla.

D'aquests 36 assajos clínics, 30 estan en fases inicials, fet que per a Bruch, pot ser una oportunitat per poder treure nous medicaments al mercat, fabricar-los i exportar-los des de la ciutat. És a dir, continuar creixent.

La unitat d'investigació de Sant Cugat és una de les sis que la companyia té a tot el món, des d'on s'aborden innovacions en matèria d'nsuficiència cardíaca, oncologia, afeccions respiratories i immunologia, entre d'altres. "Treballlem per cobrir necessitats no cobertes pels pacients", concreta el director mèdic. A més, el 50% de la investigació de Boehringer ve de col·laboracions externes. Això fa que sigui "més ràpida i millor", ha dit el director mèdic, perquè es comparteix coneixement.

Per fer possible tot plegat, les inversions a Sant Cugat han crescut un 23% el 2021. Una xifra que continuarà creixent, ha avançat Bruch, aquest mateix any, per al qual l'empresa preveu augmentar les inversions un 20% respecte l'exercici anterior. I és que Boehringer ja ve de xifres rècord d'inversions a les instal·lacions locals. En els darrers cinc anys, Boehringer Ingelheim, amb presència a l'Estat espanyol des de fa 70 anys, ha invertit 170 milions d'euros a les plantes de producció i fabricació d'injectables i ampolles, ubicades a Sant Cugat, des d'on s'exporta a 11 països.


Guillem Bruch

D'aquests 36 assajos clínics, 30 són de fases inicials. Estem provant aquestes àrees terapèutiques i estem en un procés d'escala. Això vol dir oportunitats de fabricar si aquests medicaments es porten al mercat i d'exportar.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.