Coneix els serveis mínims per a la vaga del 8M

El transport garanteix un 85% del servei i entre un 50% i un 33% en educació segons l'etapa


Temes relacionats

Sant Cugat posa el focus del 8M en les cures a les persones ( 2/mar/22)


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu / Foto: FGC

Imatge d'arxiu / Foto: FGC

El departament de Treball, Afers Socials i Famílies ha dictat per aquest dimarts serveis mínims en l'àmbit públic per la convocatòria de vaga impulsada en motiu del 8 de març, Dia Internacional de la Dona. Així, en el transport públic es garanteix un 85% del servei; mentre que en educació, els serveis mínims hauran de ser d'un 50% dels docents a Infantil i d'un 33% a Primària. En sanitat, hi haurà funcionament normal als hospitals i es garanteix l'assistència relacionada amb la Covid-19. Les intervencions quirúrgiques inajornables i els tractaments de quimioteràpia i radioteràpia també hauran d'estar garantits. A hores d'ara, la convocatòria de vaga només té el suport del sindicat CGT. La resta de sindicats i entitats han convocat aturades i concentracions al llarg de la jornada.

En el cas del transport públic, els serveis mínims s'aplicaran durant tot el dia al metro, Ferrocarrils de la Generalitat, Rodalies, al TRAM i als busos metropolitans, interurbans i altres busos urbans.

Relacionat amb la salut, el departament de Treball, Afers Socials i Famílies també ha demanat que es garanteixi el servei a les farmàcies de guàrdia.

En educació, a més, cada escola haurà de comptar, com a mínim, amb una persona de l'equip directiu, ja sigui director, cap d'estudis o un membre de la coordinació pedagògica del centre.

El departament ha assegurat que d'aquesta manera es garanteixen uns serveis mínims que respectin la lliure decisió dels treballadors d'adherir-se a la vaga, al mateix temps que el dret de la ciutadania a disposar dels serveis essencials.

Serveis mínims municipals

Es garanteix un conserge a tots els centres educatius públics de Sant Cugat, així com als centres culturals i a la Casa Mònaco. A l'ajuntament hi haurà dos conserges, un per a cada franja horària, i un gestor a l'Oficina d'Atenció Ciutadana. Altres serveis com la brigada i Protecció Civil disposaran almenys d'un efectiu.

Als centres educatius de titularitat municipal també s'ha establert un pla de serveis mínims. A l'Escola Municipal de Música hi haurà una persona de l'equip directiu i el 33% de la plantilla. Són els mateixos serveis de què es dotarà l'Escola Municipal d'Art i Disseny i el Taller Triangle. En el cas de les escoles bressol municipals, hi haurà les directores de cada centre, així com la meitat de plantilla.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.