El govern planteja uns pressupostos de 151,6 milions d'euros, gairebé el mateix import que l'any passat
Els comptes incrementen les partides destinades a l'atenció domiciliària, seguretat ciutadana i manteniment de la ciutat
Pere Soler, a la roda de premsa de presentació del pressupost de 2022 / Foto: Cugat Mèdia
EconomiaPublicat el 17/feb/22 per Sergio Morales
El govern de Sant Cugat presenta un pressupost per al 2022 de 151,6 milions d'euros, un 0,7% menys que l'any passat. D'aquesta quantitat, 134,5 milions corresponen al pressupost ordinari, amb un increment respecte als comptes de l'any passat del 2,9%; pel que fa a les inversions, s'hi destinen 17,1 milions. Els comptes, que se sotmetran a l'aprovació inicial dilluns vinent al ple municipal, pretenen reforçar serveis com el d'atenció domiciliària (la licitació del qual està a punt de realitzar-se), la seguretat (amb eines, vehicles i noves càmeres de seguretat) i també el de manteniment de la ciutat. A més, l'executiu té previst destinar 2 milions a Promusa per refermar 'l'aposta per l'habitatge públic'.
En el capítol d'inversions destaquen 3,2 milions per a les obres de construcció de l'escola La Mirada, 2,5 per a expropiacions de zones verdes i 2,5 més per comprar patrimoni. També es concreta una reserva de 220.000 per rehabilitar la masia de Can Monmany, tot i que l'execució anirà a càrrec de l'EMD de Valldoreix, i 390.000 per a la rehabilitació del Monestir de Sant Cugat.
Tot plegat, ha explicat en roda de premsa el tinent d'alcaldia de Presidència, Hisenda, Serveis Urbans, Mobilitat, Seguretat i Transport, Pere Soler, respon a una planificació del govern local per donar compliment als objectius estratègics del Pla d'Actuació Municipal (PAM). El responsable de l'àrea econòmica municipal també ha destacat que els comptes no es desentenen de la situació provocada arran de la pandèmia, i ho ha exemplificat amb la congelació de les ordenances fiscals per "contenir la pressió fiscal a les famílies".
D'altra banda, Soler ha assegurat que "la ciutat arrossega uns serveis deficitaris", fruit d'una "manca de previsió" per part dels governs anteriors. En aquest sentit, quant a la regularització dels serveis en situacions contractuals irregulars, ha subratllat que no han suposat "cap impacte" en l'elaboració del pressupost. De fet, el primer tinent d'alcaldia ha carregat contra els executius anteriors: "Volem que s'entengui aquest pressupost, juntament amb el de 2020 i 2021, com a ruptura dels 32 anys de govern monocolor de Convergència".
Pel que fa als ingressos, es preveu un increment gràcies a l'augment de la Participació dels Ingressos de l'Estat (PIE). D'altra banda, l'executiu podrà destinar el romanent que quedi de l'any passat, una vegada es liquidi el pressupost, a noves inversions, ja que les regles de despesa municipals continuen suspeses.
El primer tinent d'alcaldia ha posat en valor que la redacció d'aquests pressuposts s'ha fet partint d'una "situació econòmica i financera sanejada". Tot plegat, considera, ha tingut com a resultat uns comptes que considera "els millors que pot tenir Sant Cugat". El responsable de l'àrea econòmica, a més, ha allargat la mà a l'oposició a sumar-se i a proposar esmenes als comptes, tot i que amb els 13 regidors del govern tenen prou per aprovar-se inicialment dilluns vinent al plenari.
DECLARACIONS
Pere Soler
Volem que s'entengui aquest pressupost com a ruptura, juntament amb el de 2020 i 2021, dels 32 anys de govern monocolor de Convergència. És un bon pressupost.
Your browser doesn’t support HTML5 audio