Grifols compra la farmacèutica Tiacheng per 1.100 milions d'euros i es fa amb el 90% de Biotest

Biotest està especialitzada en solucions d'hematologia i immunologia clínica i l'any passat va facturar 484 milions d'euros


  • Comparteix:

La seu de Grifols a Sant Cugat / Foto: ACN

La seu de Grifols a Sant Cugat / Foto: ACN

La multinacional catalana Grifols ha anunciat aquest matí amb un comunicat la compra per 1.100 milions d'euros de l'empresa farmacèutica Tiacheng, que és que tenia el 89,88% de les accions ordinàries de l'empresa alemanya Biotest.

Biotest està especialitzada en solucions d'hematologia i immunologia clínica i té la seu a Dreiech, a Alemanya. Té una cartera que inclou 12 productes que es comercialitzen en més de 90 països i dona feina a 1.928 persones arreu el món. També disposa d'una capacitat de fraccionament del plasma fins als 1,5 milions de litres anuals, tot i que té previst duplicar-los a través del projecte Biotest Next Level. L'any passat va facturar 484 milions d'euros.

L'operació permetrà reforçar la capacitat de Grifols amb la disponibilitat de medicaments plasmàtics, i suposarà ampliar les seves capacitats científiques i industrials i millorar la rendibilitat i els ingressos per litre de plasma.

Un dels CEO de Grífols, Raimon Grífols, considera que l'operació permetrà "marcar una nova fita i fer evolucionar la indústria del plasma", mentre que l'altre CEO de la companyia, Víctor Grífols Deu, opina que la transacció servirà per "impulsar el nostre centre d'innovació europeu i col·laborar amb la destacada companyia alemanya reconeguda per la seva experiència en desenvolupaments clínics".



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.