Grífols incrementa els beneficis un 22% durant el primer semestre, fins als 267 milions d'euros

La xifra de negoci es va situar en els 2.536,6 milions, un 2,3% més

Grifols té seu a Sant Cugat / Foto: Street View

Economia

Publicat el 30/jul/21 per Acn

La multinacional catalana Grífols, amb seu a Sant Cugat, ha incrementat els seus beneficis en un 22,3% en el primer semestre, fins als 266,8 milions d'euros, en relació als sis primers mesos del 2020, segons ha informat la companyia a la CNMV. La xifra de negoci va ser de 2.536 milions, que suposen un increment del 2,3% interanual, mentre que si es compara amb el segon trimestre van créixer un 5,3%, fins als 1.351,9 milionsper l'evolució positiva de les principals línies de negoci Bioscience, Diagnostic i Hospital. Grífols ha destacat que el primer semestre també ha estat marcat per la progressiva recuperació de les donacions de plasma, la reducció del deute i un 'important esforç inversor per seguir potenciant els nivells de subministrament de plasma i innovació'.

La Divisió Bioscience ha experimentat un creixement del 5,1% en el segon trimestre del 2021 davant el descens del 5,6% registrat el primer trimestre, amb uns ingressos de 1.986 milions d'euros en el sis primers mesos d'exercicis, un 0,1% menys. El creixement trimestral es deu a l'impuls de la demanda en totes les proteïnes plasmàtiques principals i l'augment dels preus i l'aportació de nous productes.

La Divisió Diagnostic s'ha situat en els 395,5 milions d'euros en els sis primers mesos de l'any, un 22,9% més per la contribució de les vendes del test molecular per TMA, per a la detecció el covid i pel creixement subjacent de solucions per tecnologia NAT per l'anàlisi virològic de sang i plasma.

La Divisió Bio Supplies va registrar vendes de 107,3 milions d'euros, és a dir, un 9,5% menys pel descens de vendes de plasma a tercers, entre d'altres.

El marge brut es va situar en el 43,9% en la primera meitat del 2021 en comparació amb el 38,8% del mateix període del 2020. El marge brut del segon trimestre va pujar al 43%. L'ebitda va ser de 634,5 milions d'euros, un 9,4% més.

D'altra banda, la companyia explica que manté el seu pla de contenció de despeses operatives per valor de 100 milions d'euros a l'any sense que impacti en la innovació. Al llarg d'aquesta primera meitat d'any, afirma que també ha continuat treballant per millorar les provisions de plasma i donar resposta a les necessitats del mercat.

De fet, a dia d'avui, l'obtenció de plasma a Europa ha supera els nivells del 2020 i està per sobre els nivells anteriors a la pandèmia, mentre que als Estats Units la tendència també és ascendent.

Pel que fa el deute financer, excloent l'impacte de l'IFRS 16, s'ha situat en els 6.475,5 milions d'euros. En els darrers trimestres, la ràtio d'apalancament ha augmentat per les adquisicions estratègiques per valor de 1.000 milions de dòlars destinades a assegurar el subministrament de plasma, impulsar la innovació i donar suport a l'expansió global.

Pel que fa la posició d'efectiu, a 30 de juny era de 813 milions d'euros després d'augmentar en 398 milions.