Els Premis Cambra reconeixen la resposta empresarial davant la Covid-19 de l'HUGC, Mútua Terrassa i l'Hospital de Terrassa

Els guardons han celebrat la 135a edició al Teatre-Auditori Sant Cugat


  • Comparteix:

L'esclat de la crisi de la Covid-19 va obligar les empreses lligades al món de la Salut a donar una resposta ràpida i efectiva. És per això que la Cambra de Comerç de Terrassa, a través dels Premis Cambra, ha reconegut la tasca de tres d'elles, arrelades al territori vallesà: Mútua Terrassa, que gestiona els CAP de Sant Cugat; l'Hospital Universitari General de Catalunya; i el Consorci Sanitari de Terrassa. El guardó s'ha lliurat aquest dimecres al Teatre-Auditori Sant Cugat, en una trobada que ha comptat amb la presència del vicepresident de la Generalitat, el santcugatenc Jordi Puigneró, així com representants polítics tant de Sant Cugat com d'altres municipis i del Parlament, i també l'exconseller Josep Rull, un dels presos del procés alliberat arran dels indults, que s'ha endut una llarga ovació per part del públic assistent.

En nom dels tres centres ha intervingut davant del faristol el president de Mútua Terrassa, Jordi Parera, que ha posat en valor com la xarxa pública, concertada i privada "es va posar a treballar com un sol equip" per fer front a la pandèmia. D'aquests 15 mesos, Parera considera que han posat a prova tothom, però que han sabut "fer-li front, seguint les indicacions de les autoritats sanitàries". El president de Mútua Terrassa fa una mirada al futur: "Estem més preparats i no hem d'oblidar el que hem après".

El president de la Cambra, Ramon Talamàs, ha posat en valor que durant la crisi sanitària, tant els empresaris com l'administració "s'han hagut d'adaptar" per poder "seguir arribant als clients, societat i ciutadans". Talamàs considera que tant el territori sobre el qual té influència l'entitat que presideix com el país poden sortir "enfortits" del sotrac que ha suposat la Covid-19: "Constatem que en aquests mesos ha aflorat el coneixement intern", el qual considera que s'ha de potenciar.

El vicepresident del Govern, Jordi Puigneró, ha posat de manifest el compromís de l'executiu català fer acompanyar les companyies: "Aquest govern us vol ajudar a créixer", ha subratllat. En tot cas, però, el santcugatenc ha destacat que per fer-ho calen "totes les eines d'un estat" per posar-les a disposició del teixit empresarial. En aquest sentit, ha recordat que els fons europeus Next Generation esdevenen una oportunitat per fer efectiu aquest acompanyament.

Quant al Vallès Occidental, Puigneró ha recordat els projectes que el govern espanyol té pendents amb la comarca: des de la finalització B-40 a les millores de connexió a la B-30 i AP-7. Per al vicepresident, gestionar les infraestructures és clau "si volem ser un país emprenedor". "El gran Vallès ha d'estar connectat", ha refermat.

La tria de l'espai on s'han lliurat els premis, el Teatre-Auditori, no ha estat casual; Talamàs ha reconegut la capacitat de la cultura per generar activitat econòmica. En aquest sentit, l'alcaldessa, Mireia Ingla, ha subratllat que l'equipament santcugatenc és "un dels epicentres de creació cultural".

Ingla ha aprofitat el seu parlament per posar en valor "el paper fonamental en la recuperació" que han tingut les administracions locals, que van ser "la primera línia" que va fer front a la pandèmia. En aquest sentit, ha recordat que l'executiu santcugatenc ha impulsat diverses campanyes de promoció del comerç local a través de taules amb els actors econòmics de la ciutat. Per a l'alcaldessa, els agents empresarials "són claus", ja que el progrés social i l'econòmic han d'anar "de la mà".

El lliurament dels Premis Cambra d'aquest dimecres ha estat el 135è i s'ha produït després d'un any en blanc. La pandèmia va obligar l'organització a ajornar la cerimònia de l'any passat. Amb motiu de l'aniversari, l'escenari del Teatre-Auditori ha acollit la representació de l'obra teatral 'Històries de la cambra', un homenatge en clau d'humor a la tasca que fa l'entitat.

A banda del guardó que reconeix la resposta empresarial a la situació sanitària, la Cambra de Comerç de Terrassa també ha premiat, pel lideratge empresarial, Ignasi Cusidó, fundador de la companyia egarenca Lamp, especialitzada en projectes d'il·luminació tècnica.










Jordi Parera

Estem més preparats. No hem d'oblidar el que hem après.

Ramon Talamàs

Constatem que en aquests mesos s'ha potenciat coneixement intern.

Jordi Puigneró

La millor política social que pot fer un govern és que la gent del seu país tingui feina.

Mireia Ingla

Les administracions no podem anar soles. Els agents econòmics són claus.

Elena Vila

El teixit empresarial ha estat al peu del canó.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.