12 empresàries de Sant Cugat aprofiten el programa 'Take Off' per impulsar el seu projecte
L'Ajuntament i la Xarxa de Dones Emprenedores, promotors de la iniciativa, ja treballen en properes edicions de cara a l'any vinent
Les participants del 'Take Off' amb l'organització / Foto: Cugat Mèdia
EconomiaPublicat el 16/des/20 per Martí González
Èxit de participació en la primera edició del programa d'impuls i suport a l'emprenedoria femenina 'Take Off', promogut per l'Ajuntament i la Xarxa de Dones Emprenedores de Sant Cugat (XDESC). 12 dones, seleccionades entre una quarantena de candidatures, han rellançat el seu projecte amb el suport d'expertes i amb un treball col·laboratiu d'intercanvi d'experiències per estimular la creativitat i el talent. Una iniciativa 'més necessària que mai' i que està previst repetir l'any que ve.
Durant l'acte de clausura, que ha tingut lloc aquest dimecres al Celler Modernista i ha servit per entregar els diplomes a les participants, la tinenta d'alcaldia de Promoció Econòmica, Empresa i Comerç, Elena Vila, ha destacat l'aposta del govern per fomentar la igualtat d'oportunitats i l'aplicació de la perspectiva de gènere a totes les polítiques municipals. Vila ha agraït "l'empenta" de la XDESC i ha assegurat que el programa "ha complert amb els objectius marcats". A més ha anunciat que ja treballen en properes edicions, que poden "millorar alguns aspectes" de la primera experiència. De fet, la tinenta d'alcaldia ha remarcat la importància de donar suport a les dones en un moment de crisi com l'actual.
La presidenta de la XDESC, Marta Fàbregas, ha agraït el suport del consistori i ha recordat que "del repte del confinament" en va sorgir "una oportunitat" de l'associació per seguir treballant en xarxa i col·laboració malgrat la incertesa del context. Fàbregas assegura que el 'Take Off' és un exemple dels valors que promou la xarxa: la generositat, la cooperació i la col·laboració entre emprenedores. I en aquest mateix sentit s'ha expressat la directora i coordinadora del projecte, Rosa Feijóo, membre també de la XDESC. Feijóo ha posat èmfasi en el "canvi de xip" que han fet les participants, que han passat de tenir una mentalitat "d'autoempleades" a "empresàries", a "pensar en gran". Totes tres han seguit animant les guanyadores a "seguir volant tan amunt com desitgin".
El programa té una durada de dos mesos i és gratuït. Entre els projectes seleccionats, la majoria són microempreses de creació recent i del sector serveis. Hi ha una acadèmia de cuina saludable, un estudi fotogràfic, un operador logístic, professionals del disseny, il·lustració i màrqueting i una corredoria d'assegurances.
DECLARACIONS
Elena Vila
L'objectiu és continuar treballant amb aquesta perspectiva de gènere i fomentar la igualtat d'oportunitats, necessària i molt en el moment actual. Les dades ens indiquen que aquesta crisi ha colpejat més les dones i per tant l'aposta de l'Ajuntament és seguir impulsant l'emprenedoria femenina.
Your browser doesn’t support HTML5 audio
Marta Fàbregas
Des de la XDESC sempre volem inculcar que la dona ha de treballar des de la cooperació, la complicitat i la generositat, i creiem que el 'Take Off' és un exemple d'aquests valors i d'allò que dona sentit a la nostra associació.
Your browser doesn’t support HTML5 audio
Rosa Feijóo
Principalment els ha servit per fer el canvi de mentalitat, de passar de ser el que anomenem 'auoempleada' a tenir mentalitat d'empresària i detectar necessitats en àrees que ni s'havien plantejat. Totes han fet el canvi de xip i estan preparades per seguir volant.
Your browser doesn’t support HTML5 audio