El Tribuna Sant Cugat reflexiona sobre com la pandèmia ha accelerat la revolució 4.0 a les empreses

L'edició d'enguany s'ha celebrat de manera presencial i per 'streaming'

Economia

Publicat el 3/des/20 per Clara Bardají

La pandèmia ha provocat que la transformació digital s'hagi accelerat i que, com a conseqüència, la revolució 4.0 hagi aterrat de cop en el món empresarial de Catalunya. Aquesta ha estat una de les reflexions que s'ha posat sobre la taula al Tribuna Sant Cugat d'enguany, organitzat per Sant Cugat Empresarial (SCE) aquest dijous. Una cita que ha posat el focus en els beneficis i els efectes de l'evolució cap a la indústria i la logística 4.0.

El Tribuna ha reunit enguany a la presidenta i CEO de Savills Aguirre Newman Barcelona, Anna Gener, i al vicepresident i director general de Grupo Mikalor, Carlos Garriga; en un debat moderat pel periodista i subdirector de RAC1, Jofre Llombart. L'acte també havia de comptar amb el conseller Delegat del grup Mat Hòlding, Pau Relat, qui no ha pogut assistir per un positiu en Covid-19 d'un familiar proper.

L'atracció de talent, i mantenir-lo, és fonamental per a la revolució 4.0, com ha remarcat Gener, qui també ha recordat que a Catalunya hi ha una "gran capacitat" per atraure talent internacional. La presidenta i CEO de Savills Aguirre Newman Barcelona ha destacat que Catalunya "té un avantatge competitiu" perquè ja "estava molt desenvolupada en aquesta indústria". Per això, Gener creu que a partir d'ara el territori tindrà "tindrà un desenvolupament més profund".

Per la seva banda, Garriga ha afirmat que la revolució 4.0 provocarà que hi hagi "menys feina" per a les persones i que caldrà treballar plegats per fer front a aquesta situació i per "buscar maneres de redistribuir la riquesa".

Tot i l'actual situació sanitària, Sant Cugat Empresarial ha pogut organitzar una nova edició d'aquesta cita amb públic i que també s'ha emès per 'streaming'. Abans de l'inici del debat entre Gener i Garriga, el president de SCE, Joan Franquesa, ha remarcat que "som testimonis d'una revolució" que avançarà "en paral·lel amb molts canvis socials". Franquesa ha afirmat que la pandèmia ha provocat que s'hagin accelerat "certs canvis", com els hàbits de consum de la ciutadania, però recorda que el món empresarial es troba davant d'unes necessitats diferents "produïdes pel món digital i motivades pel canvi de concepte de globalització".

L'alcaldessa, Mireia Ingla, ha incidit en el mal moment que viuen comerços, empreses i autònoms i reconeix que "vivim una situació difícil des de tots els punts de vista". Per això, Ingla remarca que el món empresarial "no pot girar l'esquena al progrés social". "La recuperació del teixit empresarial és fonamental, però no es pot extreure de la recuperació social; no podem deixar a ningú enrere", ha conclòs l'alcaldessa.

També han assistit a l'acte el primer tinent d'alcaldia, Pere Soler, la tinenta d'alcaldia d'Empresa i Comerç, Elena Vila, a més de Carmela Fortuny i Núria Fernandez de Junts per Sant Cugat, Josep Puig, president de l'EMD de Valldoreix i Susana Herrada, vocal de l'EMD.





DECLARACIONS

Anna Gener

Estem veient que casa nostra té un avantatge competitiu perquè ja estava molt desenvolupada en aquesta indústria. A partir d'ara encara tindrà un desenvolupament més profund.

Your browser doesn’t support HTML5 audio

Joan Franquesa

Una revolució industrial que anirà en paral·lel de molts canvis socials i d'altres àmbits. La pandèmia ha accelerat certs canvis, com els hàbits de consum, però també estem davant de necessitats diferents que venen produïdes pel món digital i motivades pel canvi de concepte de globalització.

Your browser doesn’t support HTML5 audio