La santcugatenca Topshot, primera empresa catalana amb autorització per fer volar drons en ciutat

La companyia ubicada a EsadeCreapolis amplia així els serveis que pot oferir en relació amb la tecnologia dels drons


  • Comparteix:

Imatge aèria de Barcelonada captada per l'empresa de Sant Cugat Topshot / Foto: Topshot

Imatge aèria de Barcelonada captada per l'empresa de Sant Cugat Topshot / Foto: Topshot

L'empresa especialitzada en rodatges aeris amb drons Topshot, amb seu a EsadeCreapolis, és la primera companyia catalana en obtenir l'autorització per part de l'Agència Estatal de Seguretat Aèria (AESA) per fer volar aeronaus no tripulades en ciutat i en espai aeri controlat. Gràcies a aquest certificat, l'empresa podrà enregistrar des de l'aire i per control remot zones on fins ara no es permetia volar i podrà obtenir imatges d'una qualitat i resolució 'sense precedents'.

Es tracta d'un permís indefinit que permet ampliar l'àrea d'influència de qualsevol rodatge de cinema o publicitat que iniciï l'empresa. El director de Topshot, Gonzalo Martínez, ha explicat en declaracions a Cugat Mèdia que estan 'molt contents' perquè això els 'obre portes' tant per ampliar els seus serveis com a produir nous projectes amb drons. Martínez explica que, fins ara es recorria a l'helicòpter per obtenir imatges aèries de ciutats o d'espais propers a aeroports, però que el rodatge tenia un cost molt alt. Els drons permeten agilitzar el servei, a més de fer-lo més segur i barat, a més d'ampliar les possibilitats d'enregistrament gràcies a la tecnologia del control remot.

Precisament, l'empresa neix amb l'objectiu d'aportar solucions amb drons a diversos aspectes. Topshot no només es dedica a l'àmbit audiovisual, sinó que també presta serveis d'assessoria i gestoria aeronàutica i tota la part industrial relacionada amb els drons. Les càmeres tèrmiques, per exemple, permeten fàcilment i amb més precisió el control i el recompte de persones en un mateix espai. Segons avança el seu director, a més, 'falten pocs anys' perquè aquesta tecnologia s'apliqui al transport, tant amb el repartiment de paquets d''última milla' com amb taxis autònoms. Un escenari que en l'actualitat contemplem 'de ciència ficció' però que 'arribarà abans del que ens pensem'.


Gonzalo Martínez

Com a empresa és un goig tenir autorització per rodar a zones on fins ara estava prohibit i ser la primera empresa catalana. Això obre portes per fer projectes audiovisuals o d'altres àmbits amb drons i ampliar serveis que ja fèiem, perquè fins ara ningú podia volar en aquestes zones.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.