El 1r Food Waste Hackathon reuneix experts a Sant Cugat per solucionar el malbaratament alimentari
En la primera fase de la cadena alimentària és quan hi ha més malbaratament / Foto: ACN
EconomiaPublicat el 15/jun/18 per Martí González
Empreses, plataformes, experts de diferents àmbits i administracions públiques participen aquest divendres i dissabte a la Rambla de la Innovació d'Esade en el primer 'Food Waste Hackathon', un esdeveniment per generar solucions creatives i innovadores al malbaratament alimentari. Es tracta del primer 'hackathon' que tracta aquesta problemàtica a l'Estat espanyol i que s'engloba dins del Pla Estratègic Metropolità de Barcelona (PEMB) per promoure el consum responsable i lluitar contra el malbaratament alimentari. La trobada està organitzada per Valueloops en col·laboració amb el Fusion Point i el PEMB.
L'objectiu de la trobada és que tots els agents implicats col·laborin en la millora i el disseny de projectes que encara estan en fase embrionària. En total se sotmetran a debat quatre propostes, un d'ells el del propi PEMB per impulsar, de la mà de diverses ONG, un nou concepte de botiga per al comerç d'aliments aprofitats que s'anomenarà #Debonprofit.
També hi serà present un grup d'empresaris que prepara una app per reduir el malbaratament alimentari a les llars; els creadors d'un 'ecotupper' per fomentar l'aprofitament dels aliments sobrants als restaurants, i els impulsors d'un seguit d'esdeveniments en format 'pup-up' per aprofitar també el menjar sobrant en establiments.
El coordinador general del Pla Estratègic Metropolità, Oriol Estela, detalla els principals punts de malbaratament dins la cadena alimentària.
Oriol Estela
Òbviament des de les ciutats es poden fer moltes coses, però hi ha una feina molt important a fer en els llocs de producció i en la distribució dels aliments.
Your browser doesn’t support HTML5 audio
Al món es perden 1.300 milions de tones de menjar cada any en el procés que va des del conreu a la taula i a Catalunya es calcula que es llencen anualment més de 267.000 tones d'aliments.