Empreses i professionals se citen a Sant Cugat per potenciar la tecnologia 3D al teixit industrial

Economia

Publicat el 19/abr/18 per Alba Triadó

Sant Cugat s'ha convertit aquest dijous en el centre neuràlgic de la innovació de les TIC en la tecnologia d'impressió 3D. Els professionals de més d'una trentena d'empreses s'han citat a EsadeCreapolis per debatre i potenciar l'ús d'aquesta tecnologia al teixit industrial català. Tot plegat en una jornada organitzada i promoguda pel Cercle Tecnològic de Catalunya (CTecno) amb la col·laboració de l'Ajuntament.

La trobada ha servit per posar sobre la taula el paper de la tecnologia 3D al món industrial i destacar el rol que hi juga Sant Cugat, que s'ha convertit en un 'hub' en la impressió 3D amb empreses punteres del sector com Ricoh, HP i Epson Ibérica i propostes obertes a la ciutadania com el FabLab.

La tinenta d'alcalde de Promoció Econòmica i Innovació, Joana Barbany, ha estat una de les encarregades d'inaugurar la jornada on ha destacat que Sant Cugat és una ciutat 'amb més llocs de treball que població activa' i ha definit el municipi com un 'pol d'atracció de talent'.

Joana Barbany

Sant Cugat fa una aposta molt clara per la innovació. Tot el que tingui a veure amb jornades dirigides a fomentar la innovació oberta i a que les empreses puguin innovar, hi estarem sempre oberts.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



La iniciativa també ha donat a conèixer als professionals el FabLab de Sant Cugat a més de celebrar una taula rodona on s'ha discutit sobre el paradigma de la fabricació digital per explorar nous models de negoci amb la participació de representants de Ricoh, Seat i de l'àrea d'innovació de l'Ajuntament, entre d'altres.