Sant Cugat presenta un nivell de pobresa baix, segons l'Observatori del Vallès Occidental

A Sant Cugat, les entitats han fet iniciatives per combatre la pobresa

Economia

Publicat el 8/jun/17 per Sílvia González

Les dades de Sant Cugat en renda familiar, taxa d'ocupació i atur de llarga durada situen el municipi com un dels que tenen una pobresa més baixa a la comarca, segons l'estudi de la desigualtat i la pobresa de l'Observatori del Vallès Occidental. Amb dades del 2014 al 2016, l'observatori conclou que una de cada cinc persones a la comarca està en situació de pobresa. Sant Cugat, juntament amb Sant Quirze i Matadepera, apareix com la ciutat amb més poder adquisitiu amb una renda familiar disponible bruta de 21.300 euros anuals al 2014.

Altres indicadors en què surt ben parat Sant Cugat, amb dades de 2016, és en atur de llarga durada. Sant Cugat en presenta el nivell més baix amb un 37% de la població. El municipi també mostra la xifra més baixa, un 0,2% de la població, en percentatge de ciutadans que reben la Renda Mínima d'Inserció (RMI). Per contra és la localitat que té més persones que reben prestacions contributives, un 39,4%.

Altres dades
Els números de l'Observatori del Vallès Occidental també indiquen una taxa d'ocupació a Sant Cugat del 64,2% i que un 28,7% de les rendes de treball es destinen a pagar el lloguer. En termes de pobresa infantil, la localitat apareix a la part baixa de la taula amb un 6,4% dels nens de primària amb beca menjador. En abandonament escolar, la ciutat destaca amb un 83,9% dels joves de 17 anys escolaritzats.

En atenció social, un 10,5% de la població és usuària dels serveis socials. El document també apunta que a Sant Cugat es van concedir un 47,3% de les beques menjador sol·licitades. En habitatge social, l'Agència d'Habitatge de Catalunya (AHC) gestiona el 62% dels pisos socials de la comarca. El 38% restant el gestionen nou municipis, entre ells Sant Cugat, on l'AHC no té cap habitatge social. Sant Cugat és la tercera d'aquestes nou ciutats amb menys pisos socials.