Tècnics de Telefónica expliquen la seva lluita laboral a Cal Temerari

José Guillermo Llerena, al mig, i Enrique Mosquera, a la dreta, han estat els protagonistes

Economia

Publicat el 23/gen/16 per Albert Prat

La Marea Blava, un col·lectiu de treballadors subcontractats de Telefónica, s'ha aturat aquest dissabte a Sant Cugat per divulgar la lluita d'alguns empleats contra la multinacional. Enrique Mosquera, en plantilla de Telefónica, i José Guillermo Llerena, treballador d'una empresa subcontractada readmès fa pocs dies per ordre judicial després de ser acomiadat per participar a la vaga de l'any passat, han repassat la història de la reivindicació i la situació actual a Cal Temerari.

Els dos membres del col·lectiu han detallat les diferències entre les condicions laborals dels tècnics en plantilla i dels que depenen de les empreses subcontractades o són autònoms, que, segons afirmen, poden arribar a cobrar 'menys de la meitat' per fer una feina similar. José Guillermo Llerena ha explicat els motius de la vaga indefinida que va emprendre el col·lectiu de subcontractats i autònoms l'any passat.

José G Llerena

Hem donat el primer pas explicant el perquè de la lluita: la precarietat que hi ha ara mateix en aquesta feina. No pot ser que un treballador hagi de posar el seu material i treballar hores extres per un sou miserable.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



La xerrada tenia l'objectiu també de recaptar fons per la caixa de resistència de la marxa que farà el col·lectiu des de Bilbao a Barcelona per denunciar la seva situació, una lluita que s'ha de fer per 'dignitat' i per demostrar a l'empresa que no s'aturaran 'fins que no hi hagi condicions dignes'.

L'acte l'han organitzat la CUP, ERC, ICV-EUiA, PC, Podem i Cal Temerari.