Les farmàcies reclamen que la Generalitat els pagui el deute de 330 milions


  • Comparteix:

Els responsables de les farmàcies estan preocupats

Els responsables de les farmàcies estan preocupats

Les farmàcies de Sant Cugat i de la resta de Catalunya han engegat una campanya amb què reclamen que la Generalitat els pagui un deute acumulat des de juliol passat, que puja a més de 330 milions d'euros. Els establiments posen de manifest aquesta situació amb cartells i 'flyers' que reparteixen als usuaris i lamenten la 'inestabilitat' a l'hora d'acomplir els terminis.

L'escrit es pot consultar als aparadors de les farmàcies i reclama 'responsabilitat' a l'administració pel que fa a l'accés als medicament. Segons el Consell de Col·legis Farmacèutics de Catalunya (CCFC), aquest dijous la Generalitat hauria d'haver pagat la factura dels medicaments dispensats al setembre, que puja a 112,5 milions d'euros. Com que no s'ha efectuat, s'acumula a les que tenia pendentsde juliol (121,5 milions) i agost (100 milions). Així, la suma arriba als 334 milions d'euros.

La responsable de la farmàcia Santa Maria, Cèlia Rovira, ha expressat malestar pels impagaments. Rovira creu que les farmàcies s'estan utilitzant 'com a moneda de canvi' per part de l'Estat espanyol i la Generalitat i creu que l'última paraula la té Madrid.

Cèlia Rovira

Ens sentim moneda de canvi de la situació política i molt maltractats. Mas ha dit que no hi ha diners per pagar i si no paguen no hi veig solució. L'última paraula la té Madrid.


Les farmàcies també es queixen de 'la inestabilitat' en els terminis dels pagaments. El gremi lamenta que la Generalitat porta quatre anys pagant a deshora, cada vegada de forma més accentuada. Els establiments de la ciutat es van sumar l'any passat a un tancament generalitzat per queixar-se d'aquesta situació.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.