800 signatures contra la reducció d'espai de les terrasses a la plaça d'Augusta

Els bars de la plaça poden posar sis taules a la terrassa

Economia

Publicat el 24/oct/14 per M Castro / A Claramunt

Els bars de la plaça d'Augusta han recollit prop de 800 signatures en tres dies contra el decret de l'Ajuntament que limita a sis les taules que poden tenir a la terrassa aquests establiments. Els restauradors estan a l'espera d'una trobada la setmana vinent amb l'alcaldessa, Mercè Conesa, per intentar redreçar aquesta 'discriminació' respecte altres zones de la ciutat i contra una mesura 'unilateral' per part del consistori.

El propietari de Dehesa Santa Maria, Toni Soriano, ha destacat a Cugat.cat que estan recollint signatures per fer veure a l'Ajuntament el que consideren una mesura 'discriminatòria' i 'unilateral'. Una limitació, segons Soriano, feta en una plaça que no és conflictiva i que, recorda, no té cap sanció per incompliment d'horaris.

Soriano ha explicat que davant d'aquesta mesura els locals s'han hagut d'adaptar d'un dia per l'altre i que ja això ja ha comportat conseqüències econòmiques. De fet, el restaurant Tost ha acomiadat aquesta setmana dos treballadors i s'ha vist obligat a reduir a la meitat l'horari d'obertura perquè s'ha quedat sense mitja plantilla.

Toni Soriano

És discriminatori i és una manera fàcil de carregar-se un negoci. Un local ja ha hagut d'acomiadar dos treballadors.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



Soriano ha afegit que, en un local com el seu, la pèrdua econòmica és d'uns 120 euros al dia, d'una jornada laborable, i de més de 300 euros els caps de setmana, el que suposa perdre ingressos de 3.000 euros mensuals.

Soriano afirma que es restringeix l'activitat d'aquesta plaça un 60% i que afecta tots els restauradors. El propietari de Dehesa Santa Maria ha ressaltat que dos dels locals, inclòs el seu, han passat de 14 a sis taules, un altre establiment ha reduït de nou a sis i només un dels locals ha mantingut el nombre de taules perquè ja en tenia sis. Soriano destaca que fins i tot aquest establiment es veu afectat pel fet que molta clientela no s'aproparà a la plaça si sap que és difícil aconseguir una taula lliure.

Els locals afectats per aquesta mesura són Bon dia, Tost, Dehesa Santa Maria i Zum-Zum.