El nombre d'empreses creix gairebé un 4% durant els primers sis mesos de l'any
Sant Cugat registra bones dades en nombre d'empreses aquest any
EconomiaPublicat el 26/ago/14 per Sílvia González
El nombre d'empreses creix prop d'un 4% durant el primer semestre i marca un rècord històric a la ciutat, segons els indicadors d'activitat econòmica de la Diputació de Barcelona. La ciutat ha acollit 112 noves empreses, sumant un total de 2.836 al conjunt de la localitat.
El nombre d'empreses al municipi ha crescut un 3'95% durant els primers sis mesos de l'any, segons la Diputació. Un rècord històric per a Sant Cugat que el tinent d'alcalde d'Economia i Empresa, Carles Brugarolas, és fruit de la tasca conjunta d'administració i agents econòmics la bona salut del teixit empresarial local.
Carles Brugarolas
Estem sent capaços de fer un ecosistema que afavoreix la creació d'empreses. Tenim unes característiques que fan possible l'efecte crida.
Your browser doesn’t support HTML5 audio
Brugarolas ha apuntat que la tendència alcista del creixement empresarial és una tònica habitual del municipi. Seguint els informes de la Diputació des de 2003, els únics anys en què no hi hagut augment del nombre d'empreses ha estat el 2008, 2009 i 2012.
Per sector d'activitat, la majoria de les empreses (2.469) pertanyen al sector serveis; seguides de l'àmbit de la construcció (210), la indústria (152) i l'agricultura (5).
Els indicadors d'activitat econòmica de la Diputació també divideixen la població aturada local per sectors d'activitat. Les dades apunten que 3.015 persones sense feina procedeixen del sector serveis. A continuació apareixen els aturats de l'àmbit industrial (482), de la construcció (316), un total de 124 persones sense ocupació anterior i 15 més que venien del sector de l'agricultura.
Si parlem d'aturats per nivell formatiu, el 52'3% tenen educació general; el 19'3% són universitaris de segon i tercer cicle; i el 8'9% són tècnics-professionals superiors. La resta d'aturats, per aquest ordre, són universitaris de primer cicle, estudiants de FP, persones amb estudis primaris -alguns inacabats-, altres estudis postsecundaris i ciutadans sense estudis, que representen el 0'1% de la població aturada.