L'Esbart dóna el nom de Joan Serra a una sala de la seva seu

Interior de la seu de l'Esbart al carrer Vallès

Cultura

Publicat el 25/abr/14 per Marc Sala

L'Esbart bateja aquest divendres un espai de la seva seu amb el nom de qui va ser creador de l'Escola de Dansa de l'Esbart, Joan Serra. A les set de la tarda, diferents grups de dansa de l'associació actuaran com a homenatge a Serra, mort l'estiu passat.

Com a coreògraf, Joan Serra va recuperar i divulgar gran part del patrimoni de la dansa catalana, reivindicant un llenguatge propi i una gestualitat definidora. Va ser mestre coreògraf de l'Esbart Sant Cugat i director la companyia Factoria Mascaró. La seva tasca ha estat reconeguda i premiada en diverses ocasions, per exemple amb el 5è Premi Ramon Llull i el Premi Nacional de Cultura Popular de la Generalitat de Catalunya, entre d'altres.

En paral·lel a l'homenatge d'aquest divendres, Reus, Lleida i Barcelona recordaran Joan Serra dimarts vinent amb una ballada conjunta a partir de les sis de la tarda que comptarà amb una coreografia popular de Montserrat Iranzo i Gerard Palet i música del 'Rossinyol', la lectura del missatge del Dia Internacional de la Dansa i la coreografia del mateix Serra '...I ballarem, ballarem, ballarem', amb música de Ferran Martínez Palou.

La inauguració serà aquest divendres a partir de les set de la tarda.