El segon muntatge de 'Lectures a la Fresca' reivindica el cabaret en tots els seus sentits

'Història d'una guerra'

Cultura

Publicat el 15/jul/10 per Anna Berenguer

La plaça de l'Alcalde Magí Bartralot s'ha convertit aquest dijous en un autèntic bar de varietats amb el muntatge 'Cabaret Porcel'. Música, ball i text han estat els ingredients que han confegit un espectacle inscrit sota el tema de la guerra. El segon muntatge del cicle 'Lectures a la fresca' ha reivindicat així el teatre èpic de l'obra de Baltasar Porcel amb les peces 'Història d'una guerra' i 'El general'. Més de 300 persones han assistit a aquesta segona sessió que ha revifat per una nit el gènere del cabaret. Mira aquest reportatge a Cugat tv

Deutor de la producció dramàtica del seu temps, Baltasar Porcel, beu dels moviments culturals de l'Europa dels anys cinquanta i seixanta molt marcats per la Segona Guerra Mundial com ara l'existencialisme i el teatre èpic de Bertold Brecht. A 'Cabaret Porcel', formada per les dues peces curtes 'Història d'una guerra' i 'El General', Porcel recupera el bel·licisme i l'inscriu sota les regles del teatre èpic. Un cabaret és l'excusa per donar cabuda a dues històries que s'entrellacen i narren l'absurditat de la guerra.

Ho ha explicat la directora del muntatge i del cicle 'Lectures a la fresca', Dolors Vilarasau. Són declaracions a Cugat.cat.

Dolors Vilarasau

Narra l'absurditat de la guerra gràcies al tractament dramàtic que li hem donat. A més és una obra totalment vigent.

Your browser doesn’t support HTML5 audio





Música, text i ball han estat els ingredients que han format un còctel al més pur estil dels cabarets alemanys.



Vilarasau, ha descrit les particularitats de l'obra.

Dolors Vilarasau

Hem agafat com a marc 'Història d'una guerra' i hem inserit dins l'altra peça. Plantejar-ho com un cabaret ens ha permès lligar-ho.

Your browser doesn’t support HTML5 audio






Prop de 300 persones han pogut gaudir d'una lectura dramatitzada que ha mostrat de manera aparentment distesa la temàtica de la guerra sense oblidar el subtext crític.