La vida de Santiago Rusiñol arriba a Valldoreix de la mà del Grup Espiral i els actors Jauem Pla i Carla Mercadé

Cultura

Publicat el 3/des/06 per Redacció

El Grup de Teatre Espiral de Valldoreix s'ha sumat aquest diumenge als actes de commemoració del 75è aniversari de la mort del pintor i escriptor modernista Santiago Rusiñol. Amb text de Montserrat Cornet i sota la direcció de Trini Escrihela, els actors Jaume Pla i Carla Mercadé han estat els encarregats de pujar dalt de l'escenari els darrers moments d'aquest polifacètic artista.

El Casal de Cultura de Valldoreix s'ha omplert aquest diumenge per presenciar les dues funcions de l'obra 'Santiago Rusiñol, Aranjuez-1931 (75 anys després)'.

Basat en el profund coneixement i estimació que Montserrat Cornet té de l'obra i la vida d'aquest artista, el muntatge ha aconseguit emocionar els espectadors i traslladar-los fins als Jardins d'Aranjuez, on va passar els darrers moments de la seva vida.

Així ho ha remarcat la directora de l'obra, Trini Escrihuela, que ha destacat la tendresa i l'emotivitat del text.

Trini Escrihuela

És un muntatge molt entranyable, molt dolç i emotiu. És una peça curta però molt ben escrita i que ens ensenya qui va ser i com i quan va ser Santiago Rusiñol

Your browser doesn’t support HTML5 audio



Escrihuela ha destacat també el treball dels actors Jaume Pla i Carla Mercadé, que acompanyats només d'un suport audiovisual, recreen les darreres vivències de Santiago Rusiñol.

Trini Escrihuela

El Jaume Pla, amb la carectarització i el treball que hem fet, sha ficat a la pell del Santiago Rusiñol. I la Carla Mercadé també fa una interpretació genial

Your browser doesn’t support HTML5 audio



El muntatge 'Santiago Rusiñol, Aranh¡juez-1931' s'ha pogut veure aquest diumenge en sessió doble. Després d'això, el Grup Espiral centrarà la seva atenció en la preparació del Pessebre Vivent Interactiu que arribarà a Valldoreix els dies 30 i 31 de desembre.