Un espectacle cuinat al Viver de La Unió guanya tots els premis del Festival S'Illo de Santanyí de Mallorca
L'obra, 'Exercicis de crueltat per a infants', es podrà veure el 14 de desembre a la Sala Clavé de La Unió
Foto promocional d''Exercicis de crueltat per a infants'
CulturaPublicat avui, a les 06:00 per Alba Triadó
El programa de residències artístiques del Viver de Suport a la Creació Cultural de La Unió de Sant Cugat continua donant fruits. L'obra 'Exercicis de crueltat per a infants', d'Arnau Sanromà i Enric Marzà, artistes residents al Viver, ha obtingut tots els guardons de l'onzena edició del Festival S'Illo de Santanyí de Mallorca, un fet inèdit en aquest certamen. L'espectacle, resultat del treball de final de carrera de l'Institut del Teatre de Barcelona dels creadors, indaga en la infància i els seus fantasmes a través d'un format de conte. La funció es podrà veure el pròxim dissabte, 14 de desembre, a les 20 h a la Sala Clavé de La Unió. L'entrada és gratuïta, però l'aforament és limitat.
Escolta-ho
'Exercicis de crueltat per a infants', explora temes com l'herència familiar i els fantasmes del passat a través d'un estil "musical i rítmic molt precís". Sanromà descriu l'obra com "un únic personatge que parla en dues veus, en un mateix ritme", inspirada en l'univers de Lewis Carroll i Agota Kristof, que se centra en dos bessons que, amagats en un jardí, es preparen per enfrontar-se a un món distòpic amb exercicis de crueltat.
Els creadors destaquen la importància del suport rebut durant la residència a La Unió. "Estem molt agraïts a La Unió per haver pogut disposar de l'espai i amb el suport econòmic per poder dur a terme la peça", afirma Marzà, qui també elogia el tracte proper i familiar rebut durant la seva estada. Els artistes valoren el Viver com una plataforma que facilita la creació sense imposar resultats immediats. "Això fomenta l'experimentació i permet que les idees madurin al seu ritme", afegeix Sanromà.
Una manera de fer que també valora Alba Johé, responsable de la programació de prop de la Xarxa de Centres Culturals Polivalents de Sant Cugat (XCCP). I és que segons Johé, la flexibilitat del programa del Viver és clau per fomentar la creativitat: "No hi ha condicionants previs, és a dir, tu hi pots anar en molts moments del teu procés de creació sense necessitat tampoc que acabis mostrant absolutament res"
La responsable de l'XCCP ha aprofitat per subratllar l'impacte de les residències de promoció de la creació artística que hi ha a la ciutat: el Viver de La Unió i les residències del Pam2 del teatre de Mira-sol. Uns espais, explica, que promouen la creativitat i connecta creadors amb espais d'exhibició. "Aquest programa crea xarxes entre artistes i enriqueix el panorama cultural de la ciutat", assegura.