'Hotel ideal': rialles per empatitzar amb les persones amb malalties cròniques
La Fundació Salut Plus ha omplert el Teatre-Auditori amb la funció
Publicat el 27/octubre per Sergio Morales
El dia a dia de les persones amb malalties cròniques també es pot explicar des de l'humor. Així ho han demostrat els usuaris de la Fundació Salut Plus aquest diumenge al Teatre-Auditori Sant Cugat, amb la representació de l'obra 'Hotel ideal'. El muntatge ha omplert l'equipament amb una història que explica, en clau de comèdia, les peripècies d'uns hostes que arriben a un hotel que està lluny d'oferir les condicions que necessiten.
La trama ha omplert de rialles el pati de butaques, però aquesta història va més enllà. Per una banda, la recaptació de la funció ha anat a benefici de la Fundació Salut Plus. D'altra banda, tant per a l'elenc com per a totes les persones que han fet possible l'obra, suposa "un abans i un després". Són paraules de la directora de l'entitat, Clàudia Massé, que ha celebrat com el teatre ajuda els usuaris a compartir les seves experiències. "Han crescut al llarg de l'obra, han rigut, han plorat, ha compartit, s'han creat vincles increïbles i s'han empoderat", ha dit a Cugat Mèdia.
La comèdia és clau en tot plegat. El director d''Hotel ideal', Joan Ramón Porqueres, ha explicat que el muntatge reflecteix "problemes que té la gent amb malalties cròniques". "Ho representem amb humor, per dures que siguin les coses de la vida", ha dit.
Massé ha dedicat la representació a la usuària de la Fundació Salut Plus Ana Labazuy: "Va ser la dona que ens va inspirar per fer teatre, que ja no hi és, entre nosaltres, però la portem al cor".
És el segon cop que l'entitat puja a l'escenari del Teatre-Auditori. L'any passat van portar-hi 'Per què a mí?', que també va omplir l'equipament.
DECLARACIONS
Clàudia Massé
Han crescut al llarg de l'obra: han rigut, plorat, han compartit vincles. S'han empoderat. És una de les millors teràpies.
Your browser doesn’t support HTML5 audio