Coneix dues de les candidatures santcugatenques a l'OP Fest

El concurs musical de la Xarxa i les televisions locals culminarà l'11 de gener amb una gran gala


  • Comparteix:

Carla Comin i Anna Celma (Maer), a l'estudi de Ràdio Sant Cugat / Foto: Cugat Mèdia

Carla Comin i Anna Celma (Maer), a l'estudi de Ràdio Sant Cugat / Foto: Cugat Mèdia

Tot a punt per escollir els finalistes de l'OP Fest, el concurs musical organitzat per la Xarxa i les televisions locals de Catalunya que culminarà amb una gala, l'11 de gener, al Teatre Auditori de Cardedeu. El responsable d'OP Fest de Cugat Mèdia, Joan Miquel Fernández; Anna Celma i Carlos Bonet, del grup Maer; i la solista Carla Comin han passat pel 'Faves comptades' per parlar de 'l'Eurovisió catalana'.


Segons ha explicat Fernández, després de les tres edicions d'Objectiu Paki, enguany, des de la Xarxa i RTV Cardedeu s'ha volgut apostar per un format diferent, en el qual, els artistes participants "no només aportin una veu, sinó també una cançó original". Artistes d'arreu del territori que els mitjans de comunicació locals s'encarregaran de seleccionar.

En el cas de Cugat Mèdia, un jurat format per personalitats de l'àmbit musical de la ciutat -Leti Martín, Martí González i Ricky Undersounds- ha d'escollir, d'entre quatre candidatures, el grup o solista que podrà accedir a les fases eliminatòries del concurs. El grup Maer, el duet Tàndem i les solistes Maria Caldés i Carla Comin conformen les quatre candidatures santcugatenques.

Maer

Maer és un grup de música catalana que fusiona pop, folk i música independent. Segons han explicat els seus components, el grup, que es troba en un moment d'expansió, té un procés de creació col·lectiu. "Axiò fa que vagis més lent perquè ho has de consensuar tot, però també hi ha molta més varietat en el resultat", comenta la membre del grup Anna Celma.

'No passa res' és el tema que el grup ha presentat al concurs. Una cançó optimista, que, tot i que és inèdita, ja la tenien des de feia un temps, esperant, potser, una ocasió com aquesta per tornar a sonar.

Carla Comin

Per la seva banda, la solista Carla Comin, que estudia cant a l'Acadèmia de la Nina, va decidir apuntar-se al concurs de forma "una mica precipidada". "Jo crec que t'has d'apuntar a tot, sempre", assegura.

L'artista ha escrit per a l'ocasió una balada que parla del seu moment vital actual de cerca d'una mateixa. Respecte a l'estil de la seva música, la santcugatenca reconeix que encara no té el seu estil propi definit. "L'estil, com la personalitat, l'has d'anar definint amb el temps", conclou.

b>Pots escoltar el magazín 'Faves comptades' de dilluns a divendres de 10 a 12 h al 91.5 FM i a cugat.cat/directe.

Els altres dos candidats a l'OP Fest passaran dilluns vinent pel magazín 'Faves comptades' de Ràdio Sant Cugat.


Carlos Bonet

Nosaltres participem una mica tots. Potser jo i el Xavi som els que ens encarreguem més de les lletres. Però a nivell musical ens hi posem tots, hi ha pluja d'idees i és molt coral, tot plegat



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.