Ja es coneixen les dates d'inscripció, assaig i ballada de les Gitanes 2025

És una de les activitats més multitudinàries de Sant Cugat

Un moment del ball de Gitanes de 2024 / Foto: Lluís Llebot (Cugat Mèdia)

Cultura

Publicat ahir per Sergio Morales

Compte enrere per a la celebració del Ball de Gitanes de 2025, una de les activitats més multitudinàries que se celebren a Sant Cugat al llarg de l'any. La ballada tindrà lloc el dissabte de Carnaval, l'1 de març, a la plaça d'Octavià. Les inscripcions estaran obertes entre aquest dilluns, 21 d'octubre, i l'11 de novembre. Els assajos arrencaran el 18 de gener, però no seran obligatoris fins al 27 de gener; els assajos generals a plaça seran el 24 i 26 de febrer.

Enguany, les inscripcions seran per quadros i les colles es faran per sorteig. A més, no es podrà fer tria de cercavila; això s'elegirà aleatòriament. El dia de la ballada es recuperen les quatre cercaviles.

Encarà falta anunciar el calendari d'inscripcions i assajos de les Gitanetes, les Giovenetes i les Velles.

Rodrigo Cuevas també balla les Gitanes

L'artista asturià Rodrigo Cuevas ha presentat aquest divendres al Teatre-Auditori l'espectacle 'La Romería', amb les entrades exhaurides. Aprofitant la visita a Sant Cugat, ha participat en una trobada amb artistes i entitats de la cultura d'arrel a La Unió, on han abordat qüestions com la llengua i el folklore. Un dels moments que queden per al record ha estat quan s'ha sumat a participar en el ball de Gitanes.

Ver esta publicación en Instagram

Una publicación compartida por juank busquets (@juankins)



Ver esta publicación en Instagram

Una publicación compartida por Teatre-Auditori Sant Cugat (@teatreauditori)