Arnau Blank, de 50% d'Arnau Griso a creador polifacètic en solitari

L'exmembre del conegut duo musical parla sobre el seu nou projecte musical, els reptes de la salut mental i la seva evolució creativa

Arnau Blank / Foto: Cedida Arnau Blank

Cultura

Publicat avui, a les 06:00 per Alba Triadó

Arnau Blank s'ha llençat a l'aventura en solitari, després de la separació d'Arnau Griso el 2022. En una entrevista al magazín 'Faves comptades' de Ràdio Sant Cugat, Blank ha revelat que aquesta etapa l'ha portat a explorar àmbits que mai no havia imaginat. 'Crec que ha sigut el moment en què he explotat creativament parlant perquè no tenia clar què volia ser i, per això, he anat provant i testejant coses', ha comentat l'artista. Blank ja ha publicat quatre cançons sota el seu nou projecte, a més de publicar un llibre i desenvolupar una web interactiva.

Escolta-ho

Pel que fa al seu procés creatiu actual, Blank ha expressat que està "abraçant el caos" i experimentant amb diverses tècniques, incloent-hi l'ús de la intel·ligència artificial. "Estic disfrutant molt d'utilitzar tècniques diferents, estic molt amb la intel·ligència artificial, intentant que em potenciï el que a mi em falta", ha explicat.

Tot i que ha publicat quatre temes nous, l'artista assegura que no té pressa per fer concerts o publicar un àlbum. Més enllà de les xifres dels seguidors en línia, sent que li falta la connexió real amb el públic fins que no pugui tocar en directe. Per això, insisteix que el seu projecte està encara en una fase de "prova" i que es pren el temps per fer-ho al seu ritme. "Vull fer-ho en el moment en què a mi em neixi", assegura l'artista.

Blank també ha abordat els reptes de salut mental que va afrontar durant l'etapa amb Arnau Griso. Blank ha reconegut que l'èxit del duo va ser "molt contraproduent" per a la seva salut mental, portant-lo a una depressió. Ara, assegura estar en una fase diferent, amb més recursos per gestionar el seu benestar emocional.

Sobre la complexitat de separar-se del seu company de grup, reconeix que, tot i mantenir una relació cordial amb Eric Griso, és conscient que les amistats canvien quan es deixa de compartir un projecte tan intens. "Crec que és normal, no se li pot demanar més a una situació tan complexa", confessa.

Pel que fa al futur, Blank té clar que vol seguir explorant més enllà de la música, mantenint un enfocament polifacètic i jugant amb l'humor en tots els seus projectes, com ja fa amb la seva web. Tot i que és conscient que potser no sigui el camí més rendible, assegura que es tracta del que li permet expressar-se amb més autenticitat: "Probablement, qualsevol persona que vulgui fer rendible aquest projecte em dirà que és inútil, però m'ho estic passant molt bé."